Начало Картинг Мишел Георгиев недостижим в Серес

Мишел Георгиев недостижим в Серес

69
0

Българския пилот Мишел Георгиев се завърна със запомняща се победа в клас KZ 2 по време на четвъртия, последен кръг от Югоизточно Европейския шампионат по картинг, проведен в гръцкия град в гр. Серес.

Преди два месеца Мишел претърпя тежък състезателен инцидент в Германия, по време на кръг от Световните картинг серии и претърпя операция на ключицата си. Състезанието в Серес бе първото след операцията, но въпреки това Мишел не остави никакви шансове на конкурентите си, като бе средно с 0.6 сек. по -бърз на обиколка от класиралият се на 2-ро място Христо Василев. Трети остана Сергиос Самарас от Гърция. Другият наш представител Фаик Фаик се класира четвърти.

Страхотно състезание направи Лъчезар Иванов в клас Мини. Той тръгна пети на старта, но след инцидент в първия завой остана на девета позиция. С много агресивно пилотиране се изкачи до трета позиция, като буквално в последния завой изпревари Адриян Мартин от Румъния и се класира втори. За съжаление точките от двата манша не стигнаха на българина да се качи на стълбичката и остана четвърти в генералното класиране.

Другите наши представители в този клас са съответно – Павел Лефтеров – пети. Виктор Филипов – седми и Адриян Петров – осми.

В клас KF3 късмета лиши Александър Стоев от място на стълбичката. Шест обиколки преди края Сашо, който вървеше на трета позиция бе изхвърлен от пистата от румънския пилот Дигаеску. Румънеца бе незабавно изваден от състезанието с черен флаг, но за Сашо вече нямаше време да се пребори за челна позиция.