Начало Картинг Мишинков, Иванов и Николов с успехи в последния кръг на RaceFacer

Мишинков, Иванов и Николов с успехи в последния кръг на RaceFacer

182
0

Миналата неделя (4 октомври) се състоя осмият последен кръг от Летния любителски шампионат на RaceFacer, който тази година се провежда успоредно и с общо генерално класиране от пистите във Варна и Пловдив.

Общо 17 пилота взеха участие в състезанието в клас над 15 години в Пловдив на пистата Лаута. В клас Pro – Супер Финал Б, първи стана Кристиян Иванов, следван от Руми Петрова (първа в суперфинала) и Рангел Рангелов.

Първите трима в Pro

В клас Master победата взе Делян Мишинков. Той направи много силно каране в Суперфинала с нестандартна стратегия с ранно влизане в бокса. Това се оказа печеливш ход и Мишинков спечели с голяма преднина. Това му осигури и крайната победа за кръга с общо 40 точки.

Втори за кръга стана Симеон Юруков. Той имаше първо място от полуфинала, след което стана първи и във финала. В последната надпревара обаче той остана едва 7-и. Все пак със събраните 31 точки той изпревари с 1 т. Цветомир Маринов, който бе най-бърз в квалификацията.

С много добро пилотиране и 2-о място в Суперфинала на 4-а позиция се нареди Макси Колев, следван от Симеон Михалев, който направи най-бързата обиколка в Суперфинала.

Подиумът в клас Sprint

В клас Junior 6 деца взеха участие в състезанието и се бориха за място на почетната стълбичка. Нова победа записа Виктор Николов. Той победи във финала и Суперфинала, като и в двата случая вземаше преднина в началото и после я поддържаше.

Втори се класира Габриел Александров, който зае 2-ата позиция и в двата финала, като направи и най-бърза обиколка в състезанието. Трети се класира Цветелин Цонев, който се представи силно в Суперфинала, в който завърши именно 3-и.

Почетната стълбичка в Junior