Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мишлен разочаровани от липсата на конкуренция във Ф1

Мишлен разочаровани от липсата на конкуренция във Ф1

35
0

От компанията Мишлен изразиха разочарованието си от факта, че ФИА и ФОТА решиха да изберат само един доставчик на гуми за догодина.

Компанията Бриджстоун, която снабдява отборите с гуми в момента, се оттегля в края на сезона, а от догодина неини заместници ще са само Пирели, независимо че и Мишлен имаха амбициите за завръщане в шампионата.

„Бяхме попитани дали сме заинтересовани от завръщане във Ф1. Ние отговорихме. Тогава бяхме помолени да направим оферта, базирана на сегашните правила. Ние не направихме такава.

Политиката на Мишлен е ясна. Състезанията са част от нашите приоритети, стига да отговарят на четирите условия, на които ние държим: съревнование между няколко производителя, уважение към околната среда, показване на нашите технологии и уверяване в това, че битката между производителите на гуми допринася за добрия спектакъл и възможност за различни стратегии при различните пилоти.

Условията не бяха удачни за присъствие на Мишлен във Ф1 в периода 2011-та – 2013-та година“, обясни директорът на състезателното поделение на Мишлен – Ник Шорок пред изданието AUTOHebdo.