Начало Автомобили Мистър Бийн разби своя McLaren F1 повторно

Мистър Бийн разби своя McLaren F1 повторно

578
0
McLaren F1,мистър бийн,роуан аткинсън

Британският комик Роуан Аткинсън, популярен с ролята си на Мистър Бийн, попадна отново в авария със суперавтомобила си McLaren F1. Актьорът е доставен в болница с лека травма на рамото, съобщават британските медии.
Катастрофата е станала на шосе А605 около Хедън вчера вечерта. Аткинсън е изпуснал управлението на мокрия асфалт, спортната кола се е завъртяла, излетяла от пътя и се ударила в дърво и осветителен стълб. След инцидента автомобилът се запалил, но актьорът успял да излезе от него самостоятелно. До идването на пожарните коли и спасителните служби Аткинсън останал на местопроизшествието, седейки в един от преминаващите по шосето автомобили, спрели за да му окажат помощ.
Това е втора катастрофа на Роуан Аткинсън с McLaren F1, след като през 1999 г. той се вряза в движеща се отпред кола. Според негови изказвания, спортния автомобил е сред най-любимите му модели и е изминал с него над 60 хил. км.
Суперспортният McLaren F1 бе най-бързата серийна кола в света в края на 90-те. Тя се задвижва от 6,1-литров атмосферен V12 с мощност 627 к.с. и се ускорява до 100 км/ч за 3,2 сек, а максималната й скорост е 372 (390 без ограничител на оборотите) км/ч.
Цената на запазен екземпляр от малката серия (106 бр) произведени автомобили във Великобритания в момента е около 2 млн. паунда.