Начало Картинг Митов, Гърков, Савов, Арсов и Стефановски с победи в своите класове в...

Митов, Гърков, Савов, Арсов и Стефановски с победи в своите класове в Кюстендил

193
0

Дейвид Митов, Любомир Гърков, Люсиян Савов, Данислав Арсов и Стефан Стефановски станаха победители в своите класове съответно No Gear Open, Ротакс Сениор, Ротакс Джуниър, Мини и Мини БГ в първия кръг от Националните картинг серии за 2019 г. Надпреварите се проведоха на пистата Пауталия в Кюстендил.

В клас Мини БГ в първото състезание от полпозишън потегли Ивон Симеонова. Тя поведе след старта, но след това бе по-бавна от следващите я Стефан Стефановски и Алекс Дешков. Македонският състезател Стефановски я изпревари. Във финалните обиколки Ивон вдигна темпото и застигна Стефан, но не успя да си върне лидерството. Дешков завърши 3-и.

Във втория манш Стефановски поведе след старта, следван от Симеонова и Дешков. Последният изпревари Ивон и бързо настигна пилота от Македония. Дешков беше по-бърз, но не можа да направи успешна маневра срещу Стефан.

Срещу последния имаше контестация от екипа на Дешков заради откачила се броня. Тя не беше уважена, като състезателният директор Тодор Яначков обясни, че наказание няма, тъй като бронята се е клатила вертикално, а не хоризонтално. И по този начин тя не е представлявала опасност за другите пилоти. В класирането за кръга Дешков и Симеонова завършиха с по 36 точки, а втори с по-добра обиколка бе класиран Алекс.

В Мини в първия манш от полпозишън тръгна Андрей Георгиев и поведе. Дани Арсов от екипа на GO GRILL излезе 2-и след старта, но малко след това беше изпреварен от Юлиян Димитров. Последният атакува и Георгиев, но след неуспешен опит изостана назад. Така втори отново стана Арсов. След няколко обиколки лидерите настигнаха изостаналата с обиколка Снежана Илиева.

Андрей не се ориентира добре в ситуацията и се удари в нея. Така той загуби позиции.

В суматохата поведе Арсов, а Георгиев все пак стигна до 2-ото място след агресивна атака срещу Димитров. При нея се стигна до сблъсък. След него Юлиян се завъртя и изостана 4-и. Подиумът допълни Васил Апостоловски.

Във второто състезание Данислав направи лош старт и изостана до 4-ото място. Той бързо се придвижи 3-и, а отпред люта битка за първото място водеха Димитров и Георгиев. Те на няколко пъти си размениха лидерството. При атака на Андрей обаче двамата се удариха и се завъртяха. Случката беше определена от съдиите като състезателен инцидент и наказания нямаше. От ситуацията се възползва Арсов, който поведе и спечели. Втора се класира Снежана Илиева, а 3-и Апостоловски. В общото класиране за кръг №1 е Арсов с 50 точки, следван от Андрей с 33 и от Апостоловски с 32 т.

В обединената група Ротакс Макс/No Gear Open и двете състезания спечели Дейвид Митов. Той води от старта до финала, като стана и първи в отворения клас No Gear Open. Втори и в двете надпревари финишира Люсиян Савов. Заради 10 секунди наказание за откачена броня в първото той бе класиран 4-и.

Така той завърши втори и първи в класа си Ротакс Джуниър, като същите класирания, но в обратен ред записа Мартин Беков. С по-добра най-бърза обиколка обаче победител за кръга стана Савов. Трети е Мартин Янков.

Подобно нещо се случи и в Ротакс Сениор. Любомир Гърков и Любомир Маринков си размениха по 1 победа и 1 второ място в класа. Гърков, който се наложи във второто състезание да мине през бокса за закрепване на бронята, обаче беше с по-добра най-бърза обиколка и спечели състезанието в класа.