Начало Автомобили Mitsubishi извади нов кросоувър

Mitsubishi извади нов кросоувър

109
0

На автомобилния салон в София японската компания Mitsubishi, представлявана от фирмата с традиции у нас – „Балкан Стар“, залага на най-новия си кросоувър EclipseCross.

Моделът трябва да се превърне в повратна точка в развитието на популярния бранд. Той представлява SUV в стил крос-купе, оборудвано с най-съвременни технологии и системи за безопасност.

Разполага с новата система S-AWC, чиято цел е да контролира задвижването и спирачното усилие на всяко едно от четирите колела. При модела дебютира и изцяло нов 1,5-литров бензинов двигател с турбокомпресор и система за директно впръскване на горивото.

Неговата мощност е 163 к.с., като той работи в комбинация със безстепенна автоматична CVT трансмисия с 8 виртуални предавки.

Новият мотор напълно превъзхожда използваните досега 2,0 и 2,4-литрови двигатели – както по мощност в ниските обороти, така и като екологични стандарти. За модела се предлага и 2,2-литров дизелов мотор със 150 к.с. с 8-степенна автоматична трансмисия.

От „Балкан Стар“ показват още три автомобила на салона в столицата. Единият от тях е Outlander, който е представен в две версии – дизелова и интересния PHEV – хибрид, който се зарежда от мрежата.

Гамата се попълва от най-малкия кросоувър на марката ASX с бензинов агрегат, както и най-големия Pajero в дизелов вариант.