Начало Автомобили Mitsubishi със световна премиера на Ground Tourer SUV GT-PHEV Concept в Париж

Mitsubishi със световна премиера на Ground Tourer SUV GT-PHEV Concept в Париж

27
0

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) обяви, че на автомобилното изложение в Париж 2016 ще се състои световната премиера на SUV-та от следващо поколение Mitsubishi GT-PHEV Concept. Този концептуален модел се задвижва от разработената от MMC съвременна хибридна електромобилна система чрез зареждане (PHEV) с три електромотора. Автомобилът, който е в центъра на щанда на MMC, е базиран на концепцията за осигуряване на мобилност на големи разстояния. Заедно с други хибридни модели със зареждане (PHEV) и автомобили със 100% електрическо задвижване (EV), Mitsubishi GT-PHEV Concept следва основната тема на щанда на MMC: “Driving Beyond: Поредна стъпка напред в развитието на SUV-та и електрическото задвижване”.

На щанда на MMC концепцията Mitsubishi GT-PHEV Concept ще бъде демонстрирана с Mitsubishi eX Concept – компактен SUV с електрическо задвижване (EV) от следващо поколение, както и с версиите за европейския пазар за 2017 г. на Outlander и Outlander PHEV, като това ще бъде първото представяне на всички тези модели.

Outlander е с нова подова конзола и по-добро качество на интериорното оборудване, както и със система за ограничаване на последствията при челен удар (FCM) на MMC, която вече включва и функция “Разпознаване на пешеходци”, предупредителна система за “мъртва точка” и други съвременни системи за активна безопасност. Освен това, Outlander PHEV може да работи в режим на приоритет на чисто електрическото задвижване (“Приоритет на EV”), като същевременно може да се използват и съвременните системи за активна безопасност, с които разполага Outlander.

Mitsubishi GT-PHEV Concept е следващо поколение SUV от висок клас, който демонстрира отлична проходимост при различни условия и пътна настилка. Mitsubishi GT-PHEV Concept показва новия дизайнерски език на MMC, както и разработените от MMC съвременни технологии за задвижване на всички колела, благодарение на които автомобилът може да се управлява уверено при различни условия на пътя. Автомобилът възбужда любопитството на шофьора и неговия стремеж към приключения, в резултат на което той се опитва да стигне по-далеч и да направи стъпка към нови и непознати територии.

Дизайнът на Mitsubishi GT-PHEV Concept като цяло отразява идеята за “ground tourer” – автомобил, предназначен за пътуване на големи разстояния, демонстриращ функционална красота, разширени възможности, динамизъм с изваяни форми и японска майсторска изработка.

Мощното присъствие на автомобила се подсилва от дизайна на предницата, който е базиран на концепцията “Динамичен щит”, предпазващ както хората, така и самия автомобил. Хоризонталните линии в профила на Mitsubishi GT-PHEV Concept демонстрират високия клас на изпълнение и стабилността на автомобила. Моделът се отличава с мускулатура и интензитет, които създават впечатление за каросерия, отлята като едно цяло. Елегантният екстериорен дизайн демонстрира концепцията за динамизъм с изваяни форми, подсилен от прецизно изработени детайли.

Интериорът на Mitsubishi GT-PHEV Concept се отличава с хоризонтално арматурно табло, което подсилва усещането за простор и прави по-забележими промените в позицията на автомобила. Заедно с инструменталното табло с висока централна конзола, интериотът в стил “пилотска кабина” обгръща пътниците и създава атмосфера на спокойствие и сигурност. Елементи от естествена кожа  в цвят, съответстващ на покрива на каросерията, са друг щрих в създаването на един елегантен и комфортен интериор.

В технологично отношение, в допълнение към отличните екологични характеристики, изключителните възможности на съвременната PHEV система с три електромотора на MMC позволява на шофьори с различни нива на умения и опит да следват уверено нови желани маршрути при различни атмосферни услови и разнообразен терен, за да се насладят още повече на удоволствието от шофирането.

Тази PHEV система се състои от задвижващи батерии с висок капацитет, три мощни електромотора с висока мощност и ефективност, както и двигател, който е създаден специално за PHEV системата и е с подобрени характеристики в режимите на генериране на ел. ток и задвижване на автомобила. Тази комбинация е идеална за осигуряване на необходимите високи характеристики на този “ground tourer”, за да бъде шофирането на големи разстояния комфортно при електрически пробег от 120 км и комбиниран хибриден пробег от 1200 км. Задвижването с три електромотора (един на предната ос и два на задната ос) подобрява значително мобилността в режим на постоянно задвижване на четирите колела и увеличава ефективността на интегрираната система S-AWC (Super All Wheel Control) на MMC за контрол на динамиката, в резултат на което автомобилът се движи още по-стабилно.

С цел да се постигне максимална ефективност и функционалност, в Mitsubishi GT-PHEV Concept са приложени най-новите технологични решения за “свързан автомобил”. Тази технология осигурява данни за маршрута, атмосферните условия и състоянието на пътя, получени от информационни мрежи и монтирани в автомобила сензори и камери, благодарение на които може да се контролира прецизно разходът на енергия (напр. ел. енергия и гориво) и да се постигне максимална ефективност на All-Wheel Control системата според конкретните условия на пътя.