Начало Автомобили Mitsubishi Motors Corporation започва производството на ASX в завода в Каталао

Mitsubishi Motors Corporation започва производството на ASX в завода в Каталао

63
0
Mitsubishi,завод,производство

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) започва производството на компактния SUV ASX в завода в Каталао (Бразилия) чрез своя ексклузивен дистрибутор и производител в страната MMC Automotores do Brasil Ltda. (MMCB).

През 2012 г. Бразилия се превърна в четвъртия най-голям автомобилен пазар с годишни продажби над 3.6 милиона автомобила. Бразилия скоро ще привлече вниманието на света и с предстоящите Мондиал 2014 г. и Олимпийски игри 2016 г. Очаква се тези големи спортни събития да стимулират допълнително автомобилния пазар там.

MMC започна за първи път производство в Бразилия чрез MMCB през септември 1998 г., произвеждайки три SUV модела през последните години. ASX, чието производство стартира в Япония, след това в САЩ, Индонезия и Китай, а сега и в Бразилия, е един глобален стратегически автомобил и основен модел за MMC.

След пускането му на пазара в Бразилия като вносен продукт, вече са продадени над 26 000 броя от компактния SUV. Този модел получи висока оценка от потребителите в Бразилия, отговаряйки на техните потребности по отношение на:

– екстериорен дизайн, който отговаря на представата на потребителите за качество и здравина, характерни за един SUV;

– много нисък разход на гориво ;

– гъвкавост на автомобила, която го прави подходящ за различни цели ;

– лесно управление и малък радиус на завиване вследствие на компактния размер и др.

MMC ще се стреми да затвърди тази своя конкурентна позиция чрез местното производство на ASX за своите клиенти в Бразилия. Целта на MMC е да усъвършенства производствената си база в Бразилия – един от най-важните пазари на компанията, за да може да предоставя на своите клиенти в тази страна продукти, които отговарят на техните потребности. MMC планира да развива активно своята дейност в Бразилия.