Начало Автомобили Mitsubishi Motors показа за първи път в Европа Concept XR-PHEV

Mitsubishi Motors показа за първи път в Европа Concept XR-PHEV

43
0
Mitsubishi Concept XR-PHEV

Mitsubishi Motors показа за първи път в Европа концептуалния си автомобил Concept XR-PHEV на автомобилното изложение в Женева. Той ще пренесе плъг-ин хибридната електромобилна технология в сърцето на европейския пазар – с помощта на интелигентната комбинация от технологично съвършенство, екологичност, пъргавина и ефектен дизайн.

Concept XR-PHEV (от “X (Cross) over Runner”), който бе показан за първи път през ноември 2013 г. на салона в Токио, е кросоувър от следващо поколение от C-сегмента, използващ плъг-ин хибридната електрическа система на задвижване (PHEV) на Mitsubishi Motors във вариант с нова конфигурация с предно задвижване, в комбинация с присъщата на SUV-овете функционалност и спортен дизайн тип “купе” – впечатляващ пример за удоволствие от шофирането на един екологичен автомобил.

Подобно на останалите два концептуални автомобила, представени от MMC в Токио, Concept XR-PHEV се отличава с нова визуална идентичност, която постепенно ще бъде приложена във всички нови кросоувъри и SUV-ве на Mitsubishi Motors през следващите години. Тази визуална идентичност, имаща за цел да подчертае присъщите на SUV функционалност и надеждна безопасност, е постигната с помощта на вертикални елементи (хромирани или акцентирани), интегрирани в предната част на автомобила, от двете страни на радиаторната решетка.

Concept XR-PHEV използва лека и високоефективна PHEV система с предно задвижване, заимствана от доказалата своите качества задвижваща система на Outlander PHEV. В тази нова конфигурация PHEV системата на задвижване на Mitsubishi Motors се състои от 1.1-литров редови 3-цилиндров бензинов MIVEC двигател с турбокомпресор; един разположен отпред (а не два като в Outlander PHEV) лек, компактен и високоефективен електромотор с конвертор с високо усилванe отпред и високоефективна батерия под пода. Усилващият конвертор повишава мощността и ефективността на електродвигателя и генератора.