Начало Автомобили Mitsubishi Motors променя името на Global Small за Европа

Mitsubishi Motors променя името на Global Small за Европа

53
0
Mitsubishi Global Small

Поради непредвидени и възникнали в последния момент обстоятелства, свързани с търговските права върху името “Mirage” в Европа, Mitsubishi Motors Corporation (MMC) реши да преименува на този пазар изцяло новия автомобил от своя Global Small B-сегмент.

На територията на Mitsubishi Motors Europe, както и в Русия и Украйна (като е възможно да има и изключения за определени райони), автомобилът ще бъде наричан “Space Star”, с което в Европа се възражда наименованието на един популярен модел на Mitsubishi, който е синоним на просторен интериор, ефективност и практични удобства за водача. Това ще отговори перфектно на впечатляващите характеристики на този автомобил, базиран на концепцията Global Small.

Автомобилите Global Small се произвеждат от март 2012 г. в новия завод на MMC в Laem Chabang Industrial Estate в провинцията Чонбури в Тайланд – третият обект на MMC в тази страна с изключително стратегическо значение, с цел да се предлагат на пазарите в цял свят, при прогнозиран обем на производство 120 000 автомобила/година (финансова 2012 година).

След Тайланд, страните от АСЕАН и Япония, автомобилите Global Small ще бъдат предложени в Европа (с последващо пускане на пазара в края на февруари 2013 г. като New Space Star), а след това и в Австралия и други глобални пазари.