Начало Автомобили Mitsubishi Motors пуска на пазара новия пикап Triton

Mitsubishi Motors пуска на пазара новия пикап Triton

53
0

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) представи в Тайланд за първи път изцяло новия еднотонен пикап Triton – един от най-продаваните модели на компанията в продължение на дълги години.

Новият Triton, който е с изцяло нов дизайн за първи път от 9 години, се произвежда в завода в Лаем Чабанк на Mitsubishi Motors (Тайланд). Новият Triton (версия за тайландския пазар) вече се предлага на пазара в Тайланд и подобно на неговия предшественик, след Тайланд MMC планира да пусне автомобила на пазарите на АСЕАН, следвани последователно от Океания, Близкия Изток, Европа, Африка и Латинска Америка, като се предвижда накрая да бъдат обхванати общо 150 страни.

Новият Triton е разработен като “абсолютен SUV”, комбиниращ комфортния интериор на лек автомобил с функционалността и надеждността на пикап.

Новият Triton е с външен вид, впечатляващ с мускулести форми, аеродинамичност и устременост – подобно на съвършен атлет. Той се отличава също така с просторен интериор, голяма товароносимост и изключително стабилно поведение на пътя за този клас автомобили. Новият Triton постига високо ниво на безопасност, благодарение на своето устойчиво и здраво шаси и конструкция на рамата, в комбинация с разработената от MMC издръжлива на удар конструкция на каросерията RISE. Новият Triton също така вози тихо и комфортно, подобно на лек автомобил, благодарение на новия дизелов двигател, оптимизираното окачване и стратегическото използване на материали за намаляване на шума и вибрациите.

Новият Triton се предлага във варианти Single Cab, Double Cab и Club Cab, с три вида двигатели. Освен с новия 2.4-литров MIVEC турбодизелов двигател, който със своето екологично и ефективно функциониране се нарежда сред най-добрите агрегати в своя клас, автомобилът може да е оборудван с подобрената версия на доказалия своите качества 2.5-литров турбодизелов двигател или 2.4-литров бензинов двигател, подобно на своя предшественик.

Новият Triton отговаря на различните потребности и изисквания на потребителите и може да се използва както за работа, така и като автомобил за лични цели. Това е постигнато чрез оптимизиране на типа на кабината, двигателя, силовия тракт, функциите и оборудването за всеки отделен регион, където този автомобил ще се предлага.

MMC произвежда пикапи вече 36 години – още от 1978 г., като са продадени над четири милиона автомобила от този вид в цял свят. Производството на пикапи е фокусирано върху тайландския пазар още от модела от третото поколение, а новият Triton отбелязва появата на петото поколение на този модел.

Заводът в Лаем Чабанг постоянно се разширява и се превръща в основен глобален производствен център на Mitsubishi Motors, отличаващ се с най-голям производствен мащаб и общ обем на производството към момента 3.5 милиона автомобила и износ 2.5 милиона автомобила.