Начало Автомобили Mitsubishi Outlander PHEV с 5 звезди на тестовете Euro NCAP за 2013...

Mitsubishi Outlander PHEV с 5 звезди на тестовете Euro NCAP за 2013 г.

37
0

Mitsubishi Outlander PHEV получи максималните 5 звезди на тестовете Euro NCAP за 2013 г.

Mitsubishi Motors Corporation се стреми да наложи на световния пазар технологиите за своите електромобили (EV и PHEV), които до 2020 г. следва да достигнат 20% от всички произвеждани от компанията коли.

Това бе един от основните мотиви за разработването от Mitsubishi Motors на собствена Plug-in хибридна електромобилна технология, приложена за първи път в новия Outlander PHEV – с всички постижения, свързани с възможностите за зареждане на батериите и осигуряване на дълъг пробег. Тази цел включва и безопасността – както активна, така и пасивна.

През 2011 година електромобилът i-MiEV със 100% електрическо задвижване даде изключително добри резултати на краш-тестовете на Euro NCAP. Днес Outlander PHEV получава оценка 5 звезди, особено заради отличното ниво на защита на разположените под пода батерии и компоненти на високоволтовата електрическа система, която е останала незасегната при тези краш-тестове:

– Защита на възрастен: 88%

– Защита на дете: 84%

– Защита на пешеходец: 64%

– Системи за сигурност: 81%

Освен това, съвременната “Система за ограничаване на последствията при челен удар” на Outlander, която неотдавна беше тествана от Euro NCAP, получи също така висока оценка и в PHEV версията на този автомобил. Outlander PHEV започва своята кариера на европейския пазар с 12 000 поръчки получени само до 18 ноември 2013 г. В Холандия, където този модел ще се появи най-напред, броят на поръчките вече надвишава 100 автомобила на седмица.