Начало Автомобили Mitsubishi Outlander Sport 2013 получи наградата Top Safety Pick+

Mitsubishi Outlander Sport 2013 получи наградата Top Safety Pick+

69
0
Mitsubishi Outlander Sport 2013

Mitsubishi Outlander Sport 2013 – най-продаваният модел на компанията – е обявен за носител на наградата Top Safety Pick+ за 2013 г., присъждана от Американския застрахователен институт за безопасност по пътищата (IIHS). Призът на IIHS за Outlander Sport 2013 е трети пореден, даден на този привлекателен компактен 5-местен кросоувър.

Наградата Top Safety Pick+ на Американския застрахователен институт за безопасност по пътищата е присъдена само на два от общо 13 автомобила в категорията “малки SUV”, като единият от наградените автомобили е Mitsubishi Outlander Sport 2013. Това е нов приз, присъждан на колите с най-високо ниво на защита при удар. Постижението за Outlander Sport 2013 доказва, че този модел отговаря на по-строгите приложими стандарти за безопасност при удар, зададени от тази независима агенция, даваща оценка на базата на краштестове.

Оценките, давани на автомобилите от IIHS – “добра”, “приемлива”, “незадоволителна” и “слаба” – се базират на устойчивостта при челен удар със средно припокриване, челен удар с малко припокриване, страничен удар, преобръщане на автомобила, както и оценка на техническите средства за защита на тялото и главата (защита от наранявания на врата) при заден удар. Top Safety Pick+ се присъжда на модели с оценка “добър” в поне четири от петте теста, като при петия тест моделът трябва да запише поне “приемлива”.

Според IIHS, краш-тестът с малко припокриване, който се провежда едва от тази година, демонстрира какво се случва при удар на предния ъгъл на колата с друго превозно средство или препятствие, например дърво или стълб край пътя. При този тест 25% от предницата на автомобила от страната на шофьора се удря в бариера с височина метър и половина със скорост почти 65 км/ч. Две трети от моделите в категорията “малки SUV”, тествани от IIHS, са получили ниската “слаба” оценка за конструкцията.

Изключително високата оценка на Mitsubishi Outlander Sport 2013 е постигната благодарение на многобройните високотехнологични решения, приложени в този него, особено ключовата технология за повишаване на нивото на безопасност RISE (купе с подсилена конструкция, която предпазва при удар), прилагана във всеки автомобил на Mitsubishi Motors. Патентованата от Mitsubishi Motors технология RISE за конструкцията на автомобила се отличава с интегрирани деформируеми зони, които поглъщат енергията при удар, както и с подсилени елементи на конструкцията, които са стратегически разположени в купето/шасито и осигуряват максимална защита за пътниците в случай на удар – чрез поглъщане и/или разсейване в каросерията на по-голяма част от тази енергия.