Начало Автомобили Mitsubishi пуска трето поколение на кросоувъра Outlander

Mitsubishi пуска трето поколение на кросоувъра Outlander

82
0
женева,мицубиши

След като през 2001 г. дефинира за първи път понятието кросоувър с концепта си ASX в Детройт, японската компания Mitsubishi Motors Corporation ще представи вЖенева третото поколение на серийния му вариант – новата генерация на Outlander.
При стартирането на продажбите му още през лятото (първоначално в Русия, а след това и в Европа, Япония, Океания, Китай и Северна Америка), моделът ще се предлага с два екологични задвижващи агрегата. 2-литровият бензинов двигател и 2,2-литровия турбодизел ще се комбинират с предно предаване или 4х4, с 6-степенна автоматична скоростна кутия и система Auto Stop&Go. Нивата на вредни емисии, отделяни в атмосферата няма да надхвърлят границата от 130 гр/км.
Новият Mitsubishi Outlander ще предлага и повишено ниво на безопасност спрямо настоящия модел, повече комфорт в салона и различни системи за подпомагане на водача и развлечение на пътниците. В стандартното оборудване ще бъдат включени активен круиз-контрол, система следяща лентата на движение, електрозадвижвана врата на багажника, три реда седалки, равен под на багажното отделение, биксенонови фарове и т.н.
На европейските пазари през 2013 г. ще се появи и хибридна версия на модела, разполагаща с възможност за зареждане от битовата мрежа. Интересното при нея е, че компанията цели постигането на дълъг пробег и много ниски нива на вредните емисии, показатели заложени в концепцията PX-MiEV II (над 800 km и под 50 гр/км).