Начало Автомобили Mitsubishi създава своя първи изпитателен полигон извън Япония

Mitsubishi създава своя първи изпитателен полигон извън Япония

72
0
Mitsubishi,Mitsubishi Motors Corporation,MMC

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) реши да инвестира чрез своята дъщерна компания в Тайланд Mitsubishi Motors Thailand Co., Ltd. (MMTh) над 11 милиона евро за създаването на своя първи изпитателен полигон извън Япония. Целта е да се подпомогне създаването на продукти, предназначени за страните от АСЕАН.

В държавите от АСЕАН (Бруней, Камбоджа, Индонезия, Лаос, Малайзия, Филипините, Сингапур, Тайланд и Виетнам) – регион, считан за стратегически пазар на MMC със своето 600-милионно население – Mitsubishi Motors постигна значителен успех с продажби, които се очаква да достигнат 250 000 автомобила за финансовата 2013 г.

Разширяването на производствената дейност (в 5 завода) с добавяне на изследователска и развойна дейност представлява едно естествено развитие с три ясни цели:

– постигане на още по-високо качество на произвежданите в Тайланд автомобили на MMC чрез своевременно адаптиране към нуждите на различните пазари в региона на АСЕАН;

– технологична подкрепа за бъдещото разработване на създаваните от MMTh модели, особено по отношение на тайландския пазар;

– проучване на пазарните тенденции и изискванията по отношение на дизайна и технологията в огромния пазар на АСЕАН, вкл. задаване на стандарти и провеждане на изпитания.

Новият център за изследователска и развойна дейност, който е разположен в Нхонгхам Ампур, Чонбури (източна провинция на Тайланд), само на 26 километра от заводите на MMTh в Лаемчабунг Индъстриал Истейт, ще се превърне в работно място на над сто служителя на компанията от Тайланд и Япония. Строителството на сградите и изпитателните писти ще приключи до първото тримесечие на 2015 година.