Начало Други Мицубиши се надява на победа в битката за Пайкс Пийк

Мицубиши се надява на победа в битката за Пайкс Пийк

98
0

Мицубиши (ММС) ще участва с два автомобила MiEV Evolution III с изцяло електрическо задвижване в популярното планинско състезание Пайкс Пийкс тази година 23-29 юни) в Колорадо (САЩ).

Колите са базирани на най-големите постижения на електромобилната технология и 4WD системите на MMC. Компанията вече е участвала два пъти в класа ELECTRIC на това състезание (през 2012 и 2013 година), а сега се надява на първа победа с MiEV Evolution III в клас ELECTRIC MODIFIED.

Състезателният автомобил MiEV Evolution III е подобрена и усъвършенствана версия на миналогодишния MiEV Evolution II. Запазени са някои от основните компоненти (включително батериите с голям капацитет, мощната електрозадвижваща система и 4WD системата с електрическо задвижване, състояща се от четири електромотора), но са направени и подобрения с цел по-голяма ефективност и по-добро поведение в завоите. За да се намали теглото, са използвани някои нови материали и са направени промени в оптимизираната тръбна конструкция на шасито. Общата мощност на четирите електромотора е увеличена от 400 кВт на 450 кВт, а за да се осигури сцеплението, което е необходимо за ефективния пренос върху пътя на тази повишена генерирана мощност, старите гуми 260/650-18 са заменени с гуми 330/680-18. Повишена е също така и стабилността на автомобила чрез намаляване на подемната сила с помощта на нов карбонов дефлектор и оптимизация в аеродинамичен тунел на спойлера и други елементи. Благодарениe на нововъведения в S-AWC (интегрираната система за контрол на динамиката на автомобила), контролът на сцеплението е подобрен и е постигнат по-прецизен контрол на позицията на автомобила на границата на приплъзване на колелата. Тези подобрения позволяват на шофьора да използва максимално уверено и сигурно възможностите на този състезателен автомобил.

Състезателният екип включва същите пилоти като миналата година – Хироши Масуока, двукратен победител от рали Дакар, който бе втори в клас ELECTRIC миналата година и Грег Трейси, шесткратен шампион на Пайкс Пийк при мотоциклетите.

Това е третият Пайкс Пийк за MMC. Електромобилът i-MiEV Evolution, с който компанията участва през 2012 г., беше с електродвигатели, батерия и много други компоненти от серийно произвеждания модел i-MiEV. Въпреки че за нас това бе първи Пайкс Пийк, се класирахме на второ място в клас ELECTRIC, с което се доказа, че електромобилните технологии на MMC са напълно способни да се справят успешно с трудностите в едно автомобилно състезание. Тази година участваме за трети път в това голямо състезание, като целта ни е победа в клас ELECTRIC MODIFIED. MiEV Evolution III е усъвършенствана версия на миналогодишния автомобил, отличаваща се с доста по-добро поведение в завоите вследствие на подобрения в електродвигателите, аеродинамиката и гумите. Еволюционното развитие на S-AWC дава увереност на пилота, че може да се използва докрай целият този допълнителен ресурс. Значително е подобрена стабилността на автомобила в завоите и съм сигурен, че MiEV Evolution III ще покаже в максимална степен своите възможности на трасето на Пайкс Пийк с 156 завоя. Заедно с Трейси ще положим всички усилия за победа в класа ни – заяви Масуока.