Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Млад, талантлив и …

Млад, талантлив и …

64
0

Бърни Екълстън за Люис Хамилтън
Въпреки че някои продължават да описват Люис Хамилтън като „новият Тайгър Уудс”, правейки аналогия с чернокожия състезател по голф, който доминира в този спорт през последните години, други са на мнение, че цветът на кожата на пилота на Макларън няма никакво значение.
Бърни Екълстън е един от последните, настоявайки че цветът на кожата на младежа няма нищо общо с факта, че е един от най-ярките таланти, появявали се през последно време.
„Иска ми се хората да спрат да говорят постоянно за цвета на кожата му”, казва Бърни. „Той не се нуждае от овации, защото е цветнокож. Той просто е адски добър. Той е млад, изглежда добре и е контактен.”
Колкото и назад да се върнем в спомените, Формула 1 винаги е разполагала с пилоти, способни не само да носят удовлетворение на пуристите, но и да привличат нови фенове на спорта. Пилоти като Пикет, Мансел, Прост, Сена, Шумахер и Алонсо.
С оттеглянето на Шумахер, доста хора се опасяваха, че Формула 1 може да загуби малко от блясъка, въпреки че ревностните фенове очакваха с нетърпение битка между Алонсо, Маса и Райконен. Тогава се появи Хамилтън, който ако не друго, напомни на британските медии, че има и други спортове освен футбол.
„Той върши страхотна работа и очевидно се справя значително по-добре, отколкото някой е очаквал от него.”, казва Екълстоун, отчитайки че нов тласък в популярността на спорта няма да навреди на собствените му ковчежета.
„Истината е, че той продава бизнеса на 100%”, признава Бърни. „Надявам се да е следващата супер звезда на Ф1. Разполага с всички признаци за това.”
„Това няма нищо общо с факта, че е добре за Англия”, добавя той, явно визирайки истерията, насаждана от британските медии в очакване на първата победа на младия пилот на Макларън, „той е добро за Формула 1”.
(от pitpass.com)