Начало Автомобили Моделите MINI John Cooper Works преминават и през София при международната си...

Моделите MINI John Cooper Works преминават и през София при международната си обиколка

95
0

Моделите MINI John Cooper Works са вече 7 и всички те участват в международната обиколка на MINI John Cooper Works в Централна и Източна Европа. Събитието преминава и през София (23-24 април), предизвиквайки всички фенове на MINI да изчезнат за 90 минути превръщайки един обикновен делничен ден в необикновено приключение.

Общо 1491 к.с., управляемост, пъргавина и звук, познати от моторните спортове създават смут, вълнение и ентусиазъм на паркинга на кино Арена Младост и по специално избрания MINI John Cooper Works маршрут, демонстрирайки ненадминатата радост от шофирането и пригодността за ежедневието и за всеки начин на живот на „хулиганите” в семейството на MINI.

От есента на 2012 г. всички модели MINI John Cooper Works се предлагат с ново поколение двигатели, иновации при задвижването, за първи път опция за монтиране на автоматична трансмисия. Благодарение на още по-широкото прилагане на технологията MINIMALISM и всеобхватно модернизираните Twin-Scroll турбомотори новите модели впечатляват с още по-спонтанни реакции и значително намален разход на гориво и вредни емисии, при идентични стойности на мощността и въртящия момент. Екстремно спортното усещане при шофиране се осигурява от натрупания в моторните спортове опит по отношение на взаимодействието между мощните двигатели, високотехнологичното окачване, както и от специфичното за моделите оформление на екстериора и интериора.

В рамките на визитата на MINI John Cooper Works дебют в България прави най-младият, седми член на моделната гама MINI John Cooper Works Paceman. Моделът съчетава ново измерение на радостта от шофирането в компактния сегмент с концепция за първото Sports Activity Coupe. Задвижва се от четирицилиндров турбодвигател с мощност 160 кВт/ 218 к.с., а увереното предаване на мощността към пътя е поверено на серийното двойно задвижване ALL4. За усещането в MINI John Cooper Works Paceman, характерно за състезателен автомобил, допринасят и сниженото спортно окачване, както и аеродинамичният пакет. На него могат да се насладят четирима пътници, които разполагат с отделни кресла.

Както динамичните характеристики, така и дизайнът превръщат MINI John Cooper Works Paceman в изключителна гледка в градското всекидневие, но гарантират и комфорт при дълги пътувания, както и максимална спортна радост от шофирането. За турбомотора на MINI John Cooper Works Paceman са характерни спонтанното разгръщане на мощността и пъргавото и неуморно набиране на обороти, като автомобилът серийно се оборудва с шестстепенна механична скоростна кутия, а като опция се предлага и шестстепенна автоматична трансмисия. Независимо от избраната трансмисия MINI John Cooper Works Paceman ускорява от 0 до 100 км/ч за само 6,9 сек. Въодушевяващият темперамент е комбиниран с изключително нисък за автомобил с подобна мощност разход на гориво. MINI John Cooper Works Paceman се задоволява редно със 7,4 л/ 100 км. (автоматична трансмисия: 7,9 л/100 км.).

Създадените ексклузивно за моделите John Cooper Works технически детайли на 1,6-литровия четирицилиндров мотор с лого на John Cooper Works върху капака пък са директно базирани на разработките от моторните спортове. Цилиндровият блок и картерът са изработени от алуминий. Двигателят се оборудва с подсилени бутала, цилиндрови глави с особено висока здравина и олекотени колянови валове. Пълните с натрий изпускателни клапани допринасят за по-доброто охлаждане на турбодвигателя. Освен това двигателят се оборудва и с разпределителен вал с безстепенна промяна на фазите и турбокомпресор, който развива още по-голямо налягане на свръхпълненето в сравнение с MINI Cooper S. Специфичната изпускателна система се разпознава по двойните ауспухови тръби от полирана неръждаема стомана.

Всички модели John Cooper Works съчетават изключителен спортен потенциал с неподражаемо излъчване и детайли на оборудването, които подчертават характерното Race усещане както в екстериора, така и в интериора. Серийното оборудване включва и бутон Sport за промяна на настройките на педала на газта и характеристиките на мощността, особено мощни спирачки, системата за стабилност DSC (Dynamic Stability Control) включително контрол на сцеплението DTC (Dynamic Traction Control) и електронно управлявана функция за блокиране на диференциала на предната ос EDLC (Electronic Differential Lock Control), както и специфични за модела алуминиеви джанти с размер 17 инча (MINI John Cooper Works Countryman: 18 инча) и гуми Runflat. Серийният John Cooper Works аеродинамичен пакет оптимизира не само обтичането от въздуха, така и впечатляващото излъчване. Други индивидуални акценти поставят ексклузивните цветове на каросерията и покрива, както и особено спортната атмосфера в интериора и специфичните за моделите тапицерии и вътрешни декоративни елементи.