Начало Автомобили Моделната фамилия Monte Carlo на Skoda се увеличи с още три автомобила

Моделната фамилия Monte Carlo на Skoda се увеличи с още три автомобила

556
0

Моделната фамилия Monte Carlo на Skoda се увеличи с още три автомобила – в бъдеще тази специална версия ще се предлага за Citigo, Yeti и Rapid. Чешкият производител вече предлага изключително атрактивните Monte Carlo варианти на Fabia и Fabia Combi.

Специалните модели се отличават със спортни седалки, алуминиеви джанти, динамичен екстериор и още допълнителни характеристики в интериора.

Успехът на Monte Carlo версиите на Skoda Fabia и Skoda Fabia Combi демонстрира търсенето от страна на клиентите на автомобили с определен характер. Такива варианти на Citigo, Yeti и Rapid Spaceback ще дадат на моделната ни офанзива още по-силно излъчване чрез претворяване на опита ни от автомобилния спорт в серийни автомобили – коментира членът на борда на Skoda, отговарящ за продажбите и маркетинга, Вернер Айхорн.

Skoda отбеляза с над 50% по-високи продажби на Citigo през 2013 г. в сравнение с 2012-та (42 500 броя). Този модел предлага голямо пространство в купето въпреки компактните си външни размери, оптимална функционалност, полезни характеристики, сигурност на изключително добро ниво, нисък разход на гориво, перфектно управление и атрактивен дизайн. Версията му Monte Carlo е 15” дизайнерски алуминиеви джанти „Auriga”, 16” „Serpens” са опция. Колата е свалена с 15 мм, прозорците са затъмнени, както и покривът. Предницата се отличава с черна радиаторна решетка.

Интериорът на Citigo също е претърпял промени в духа на по-спортния характер. Воланът е кожен, с шевове в червено. Основният цвят е черен с отделни акценти.

Yeti бе напълно ревизиран и версията Monte Carlo е чудесно допълнение към моделното семейство. Това е един от най-популярните компактни SUV-ове и сега е получил още по-отличителни черти, превръщащи го в истински магнит за потребителите.

Третата кола – Rapid Spaceback – е позициониран от марката между Fabia и Octavia. Skoda комбинира в първия си компактен автомобил практичността на марката под формата на хечбек.

Fabia Monte Carlo пък се предлата от 2011 г., а Fabia Estate Monte Carlo е на пазара от миналата година. И двете версии се радват на сериозен успех, като досега Skoda има почти 38 000 продажби.

Специалните модели Monte Carlo са реверанс към 113-годишната история на Skoda в автомобилния спорт. Марката има забележителни постижения, включително в легендарното рали, дало име на серията. Автомобил на чешкия производител участва за първи път в Монте Карло през 1936 г. и веднага стига до подиума – Skoda Popular е с второ и трето място в категорията си.