Начало Автомобили Модерна технология помага на Qashqai 360 да се „отвори “ за града

Модерна технология помага на Qashqai 360 да се „отвори “ за града

357
0
Nissan Qashqai 360

Новата версия на Qashqai 360 е оборудвана с технология, осигуряваща на автомобила 360-градусов обзор около колата и визия от птичи поглед. Това позволява маневриране с максимална прецизност и паркиране с лекота. Използват се четири отделни широкоъгълни камери, разположени от четирите страни на автомобила.

Оборудването на Qashqai 360 включва още системата Nissan Connect, интегрираща сателитна навигация, която може да се ръководи с бутоните на аудио системата, Apple iPod свързаност и (използвайки Bluetooth) чрез мобилния телефон на водача.

Qashqai 360 бе представен на автомобилното изложение в Париж миналата година. От началото на 2013-та започват продажбите на тази версия в цяла Европа. Той надгражда над силните качества на настоящата гама, от която до днес са произведени над 1,4 млн. автомобила. Пакетът 360 се предлага с почти всички налични двигатели и трансмисии, и може да се поръча и в двете версии на купето – Qashqai и Qashqai+2.

Сред най-популярните варианти вероятно ще е всепризнатата 1,6 dCi дизелова модификация, оборудвана със Stop/Start технология за постигане на емисии CO2 от само 119 г/км и среден разход 4,5 л/100 км.

Освен Around View Monitor клиентът ще получи допълнително полирани черни релси на покрива и капаци на страничните огледала, както и отличителните двуцветни 18-цолови алуминиеви джанти. Елегантният дизайн е завършен от затъмнени задни стъкла и стъклен панорамен покрив, който отваря нови възможности в градската мобилност.

Стилът и качеството в интериора са подсилени с ексклузивни седалки от кожа и текстил, централен кожен подлакътник, полирани черни дръжки на вратите и декоративни елементи на централната конзола. 360 е наличен във всички цветове, предлагащи се за Qashqai, както и в уникалния за модела цвят Pearl White (перлено бяло).