Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Можем да обърнем нещата в наша полза, смята Фетел

Можем да обърнем нещата в наша полза, смята Фетел

74
0

Себастиан Фетел вярва, че тимът му Ферари може да обърне развитието на нещата през сезона в своя полза, въпреки убедителната победа на Нико Розберг в квалификацията за Гран при на Русия. Пилотът на Мерцедес изпревари Фетел с 0.7 сек, а можеше да подобри времето си с още поне 0.2 сек, но допусна грешка във втората си бърза обиколка.

Изоставането на другия пилот на Скудерията Кими Райконен бе още по-голямо – 1.2 сек. Въпреки доминацията на Мерцедес в уикенда досега и в първите 3 надпревари за годината, Себастиан смята, че сезонът изобщо не е приключил и Ферари има своите шансове.

„Изминали са само 3 състезания и половина, коментира германецът. – Имахме доста дълъг период досега, в който не всичко вървеше по план за нас. Можехме да спечелим първото състезание ако нещата се бяха развили по малко по-различен начин. Като цяло не е толкова зле. Досега показахме добро темпо в състезанията, а там се печелят точките. В Мерцедес се справят много добре, но съм уверен, че можем да обърнем нещата.”

Относно състезанието утре, Фетел заяви, че въпреки 7-ата си стартова позиция, дошла след 5 места наказание за смяна на скоростната кутия, той не е разочарован и целта е да се класира на подиума. „По-бързи сме от колите пред нас, каза още Себастиан. – Имаме добър шанс да напреднем в колоната, но никога не е лесно. Ще видим.”

Кими Райконен от своя страна коментира, че грешка в последната си бърза обиколка му е попречила да постигне 3-о време и да стартира от първа редица след изместването назад на Фетел.

„Излязох много широко от последния завой, като през целия уикенд имах трудности в това да постигна добра цяла обиколка, заяви финландецът. – В квалификацията беше по-добре, но още се борех да овладея предницата на колата на някои места. Можех лесно да постигна 2-о или 3-о време. Разочароващо е, но ще бъда на чистата страна на пистата утре.”