Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Можем да печелим точки във всяко състезание, смята Грожан

Можем да печелим точки във всяко състезание, смята Грожан

64
0
Ромен Грожан

Пилотът на Хаас Ромен Грожан смята, че отборът му може да подобри колата с половин секунда на обиколка и това да му позволи да печели точки във всяко състезание от шампионата тази година. Тимът на Джийн Хаас стартира много силно в дебютния си сезон във Формула 1 с едно 6-о и едно 5-о място на Грожан в първите 2 състезания.

Така екипът има 18 точки след първите два кръга от сезона и е на 5-о място при конструкторите. Друга част от амбициите на пилота и Хаас е да започнат да се представят по-добре в квалификациите, което ще им даде по-добра позиция за спечелване на точки.

„На хартия не сме толкова далече от отборите в челото и дори от лидери, заяви Грожан. – В състезателно темпо обаче имаме още много да желаем от самите нас. Имаме къде да напреднем и е възможно да свалим поне половин секунда от сегашните си времена, ако успеем да намерим най-добрите настройки.

Можем да печелим точки във всяко състезание от календара, но не трябва да спираме да се развиваме като отбор и за секунда. Трябва също да подобрим значително представянето ни в квалификацията. Това ще ни даде още по-добри шансове.“