Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Можем да спечелим състезание догодина, смятат в Макларън

Можем да спечелим състезание догодина, смятат в Макларън

44
0

Макларън може да спечели състезание през следващия сезон във Формула 1. Това смята състезателният директор на тима Ерик Булие. Тимът от Уокинг прекратява партньорството си с Хонда след края на годината и догодина ще ползва задвижващи системи на Рено.

Моторът на Хонда не бе достатъчно мощен и надежден, което не даде шанс на пилотите на Макларън да се борят за челните позиции през последните 3 години. Последният подиум за тима е от 2014 г., а последната победа от края на 2012 г.

„Целта ни догодина е да се борим за третото място при конструкторите, но се надявам да постигнем и повече. След толкова години искам най-после да запишем победа, заяви Булие. – Не искам да създавам нереалистични очаквания или да давам надежди на феновете ни, които не можем да осъществим. Но вярвам, че ще можем да спечелим поне едно състезание.“

Засега не е ясно дали водещият пилот на тима Фернандо Алонсо ще остане и през 2018 г., но се смята, че след подписването на договора с Рено това е много вероятно да се случи. Другият сегашен титуляр Щофел Вандоорн вече поднови контракта си.