Начало Картинг Момчил Манчев бие в трети кръг от Ротакс Макс шампионата

Момчил Манчев бие в трети кръг от Ротакс Макс шампионата

252
0

 В рамките на провеждащото се републиканско първенство по картинг в Хасково днес се състояха и две гонки в клас Rotax Max. На старта се явиха девет пилота, които направиха интересно състезание. За съжаление публика липсваше, освен механиците и пилотите от останалите класове.

В първата гонка от челна позиция стартира най-добрия в квалификацията Момчил Манчев, следван от Румен Паунов. Той обаче загуби на старта три позиции, като пред него излязоха Васил Коларов, Румен Паунов и Адриан Недялков. Още в първата обиколка, обаче Манчев си върна една позиция и мина през старт финала трети. Първите четирима се откъснаха напред, като борбата за второто място между Румен и Момчил бе много изострена. В осмата обиколка се стигна до инцидент на последния завой. Адриан Недялков (току що изпреварил Манчев) се опита да изпревари и Паунов от вътрешната страна, при което последва сблъсък и картингите се закачиха един за друг. Румен отпадна, а в тринадесета обиколка отпадна и Адриан Недялков. Момчил успя да ги заобиколи и започна борба с Иво Велев, като в двадесетата обиколка успя да го изпревари. Още в следващата обиколка Велев си върна позицията. Последва люта борба между двамата в оставащите до края обиколки. В последната дойде и развръзката – Момчил Манчев изпревари Иво Велев и видя втори карирания флаг. Първи, необезпокояван и с комфортна преднина стана Васил Коларов.

Във втора гонка Иво Велев от втора позиция на старта излезе на чело, но до края на обиколката Момчил Манчев поведе колоната, като изпревари Коларов и Велев. Румен и Адриан тръгнаха последни и бързо се добраха до второ и трето място, след като Васил Коларов удари и завъртя Иво Велев и го прати на предпоследна позиция. Последваха скучни обиколки до последната обиколка, когато Коларов агресивно атакува Дамян Чернев но не успя да спечели позиция.

Класирането в двете гонки е както следва:

 

ROTAX MAX

трети кръг, първи манш

ПозицияПилотОтбор
1.Васил КоларовЦСКА
2.Момчил МанчевЦСКА
3.Иво ВелевДелта карт
4.Мартин БакърджиевМегапорт
5.Дамян ЧаневДелта карт
6.Иван ВлачковЦСКА
7.Емил НиколовМегапорт
отпадналАдриан НедялковЦСКА
отпадналРумен ПауновЦСКА

 

ROTAX MAX

трети кръг, втори манш

ПозицияПилотОтбор
1.Момчил МанчевЦСКА
2.Адриан НедялковЦСКА
3.Румен ПауновЦСКА
4.Мартин БакърджиевМегапорт
5.Иво ВолевДелта карт
6.Емил НиколовМегапорт
7.Дамян ЧаневДелта карт
8.Васил КоларовЦСКА
9.Иван ВлачковЦСКА

 

Генерално класиране за трети кръг

ПозицияПилот                                 
Отбор        
Общо точкиПърви маншВтори манш
1.Момчил МанчевЦСКА1596
2.Васил КоларовЦСКА10100
3.Иво ВолевДелта карт862
4.Мартин БакърджиевМегапорт853
5.Адриан НедялковЦСКА505
6.Румен ПауновЦСКА404
7.Дамян ЧаневДелта карт440
8.Емил НиколовМегапорт321
9.Иван ВлачковЦСКА330