Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мониша Калтенборн стана шеф на Заубер във Формула 1 на мястото на...

Мониша Калтенборн стана шеф на Заубер във Формула 1 на мястото на Петер Заубер

45
0
Мониша Калтенборн,Петер Заубер

Мониша Калтенборн вече официално е първата жена-шеф на отбор във Формула 1. Тя поема длъжността незабавно, съобщиха от тима на Заубер, а основателят и досегашен началник Петер Заубер се оттегля.

Швейцарецът бе заявил преди време, че има намерение да направи промени в управлението на хинвилския екип и постепенно осъществяваше тази си цел, като това е последната стъпка. Той навършва 69 години на 13 октомври и е решил да не се занимава повече с ежедневната работа в тима.

41-годишната Калтенборн е главен изпълнителен директор на Заубер Моторспорт от началото на 2010 г. Сега ще изпълнява и функциите на шеф на отбора. Петер Заубер остава президент на борда на директорите на Заубер Груп и ще отговаря за стратегическите директиви на компанията.

Отдавна решихме, че Мониша ще ме замести, но не посочихме точно кога. Сега е добър момент и за двама ни, така че предавам щафетата. В крайна сметка имаше доста състезания, на които не успях да присъствам – последно на японската Гран при, където екипът имаше отлично представяне. Не се съмнявам, че Мониша притежава всички необходими качества да е изключителен шеф на отбора. Сигурен съм също така, че при нейното управление ще се работи спрямо ценностите на компанията ни – обясни Петер Заубер.

Самата Калтенборн коментира, че е наясно с огромната отговорност, която поема с поста.

През пролетта ще се навършат 20 години, откакто Заубер дебютира във Формула 1. Ние сме четвъртият най-стар екип в спорта. Да осъществиш такъв проект и да го запазиш в толкова трудни времена е огромно постижение. Решена съм да водя тима напред точно като Петер Заубер – допълни тя.