Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтедземоло: Кими отново ще бъде силен

Монтедземоло: Кими отново ще бъде силен

37
0

Президентът на Ферари, Лука ди Монтедземоло, защити решението на тима си да удължи договора на Кими Райконен и подчертава, че настоящият световен шампион отново ще кара както преди.

Финландецът бе силно критикуван за серия по-слаби състезания през този сезон, като след три поредни надпревари без точка вече изостава на 21 точки зад лидера в класирането Люис Хамилтън. Макар и да не го признава, той най-вероятно ще трябва да играе поддържаща роля на Фелипе Маса. Но Монтедземоло вярва, че въпреки лошата серия Райконен отново ще бъде силен.

„Знам, че някои не харесаха факта, че удължихме договора му, но говорим за световен шампион, който спечели титлата в първия си сезон с Ферари” – казва президентът на компанията пред „Гадзета дело Спорт”.

„Кими е като онези велики нападатели във футбола, които известно време не успяват да бележат. Но тъй като те наистина са добри, рано или късно намират отново пътя до гола, което пък е добре за тях и тимовете им.”

Монтедземоло признава, че темпото на отбора на мокро е известен проблем, както и че екипът е имал истински късмет с дъжда в последния ден от тестовете на Муджело. Италианецът също така казва, че няма нужда да дава някакви съвети на Маса за битката в шампионата, нито на Райконен за ролята му до края на сезона.