Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтедземоло не би сменил Алонсо за Фетел

Монтедземоло не би сменил Алонсо за Фетел

55
0
Ферари,Стефано Доменикали,Лука ди Монтедземоло

Себастиян Фетел направи перфектен сезон и стана най-младият двукратен световен шампион през 2011 г. Според много хора обаче Фернандо Алонсо продължава да бъде най-добрия пилот в съвременната Формула 1. Мнение, което споделя и президента на Ферари, Лука ди Монтедземоло. От Скудерията продължават да смятат, че въпреки слабото представяне през изминалия сезон, те притежават най-добрия пилот.

„Не бих разменил Алонсо за никого от сегашните пилоти във Формула 1, защото той е най-добрия сред тях“, обясни Монтедземоло пред Gazzetta dello Sport. Освен това той бил водещата сила в отбора, в който Фелипе Маса не успя да покаже убедително представяне през последните две години, въпреки че през 2008 г. бе на крачка да стане световен шампион.

Въпреки това свое мнение Монтедземоло не крие, че харесва и Себастиян Фетел. Германецът има договор с Ред Бул до 2014 г. и едва след изтичането му би могъл да премине при „червените“. Алонсо от своя страна остава в отбора от Маранело до края на 2016 г. Монтедземоло описва Фетел като изключително интелигентно момче и допълва:

„Много ми харесва неговия подход към нещата. Ако трябва да избирам между двама пилоти с еднакви качества на пистата, ще избера този с повечето акъл в главата.“

Италианецът вероятно ще трябва да започне скоро с търсенето на нов пилот, защото договорът на Маса изтича през 2012 г., а подновяването му е малко вероятно. Говори се от доста време, че италианците са се огледали в Роберт Кубица, който изглежда няма бъдеще в Лотус. Какво е физическото му състояние обаче още не се знае, както не се знае дали психически ще може да се приспособи отново към света на високите скорости.