Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтедземоло не е оптимист преди петък

Монтедземоло не е оптимист преди петък

48
0

И докато всички във Формула 1 очакват кулминацията на политическата криза в петък, то изведнъж красноречието на Лука ди Монтедземоло го изостави. Петък, когато започва състезателният уикенд във Великобритания, е и новият краен срок, до който представителите на ФОТА трябва да премахнат условния статус на своите кандидатури. Иначе същите тези отбори ще бъдат изтрити от списъка с отбори за 2010 година.

Монтедземоло, който е президент на Ферари и председател на ФОТА, предупреди отново, че митичният италиански тим е подготвен да напусне спорта, ако ФИА не отговори на изискванията им.

„Не знаем защо съществува такава потребност от унищожаване на Формула 1″ – казва Монтедземоло. „През месец май нашият борд реши каква ще бъде позицията ни и това не се е променило. Безсмислено е да продължаваме с тези полемики.“

Спортният директор на Мерцедес, Норберт Хауг, каза, че засега ФОТА е решила да не коментира нищо. Германецът само каза: „Надявам се в следващите няколко дни да стигнем до положителен край.“

Трикратният световен шампион сър Джаки Стюарт каза, че е удивен от факта, че битката е продължила толкова дълго време и то пред светлините на прожекторите. Шотландецът дори каза, че две мултинационални компании са се свързали с него с молбата да се намеси и да сложи край на това.