Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтедземоло отново критикува KERS

Монтедземоло отново критикува KERS

39
0

Президентът на Ферари, Лука ди Монтедземоло, вярва, че внедряването на KERS във Формула 1 представлява грешка, подчертавайки, че технологията не е приложима при шосейните автомобили.

Според италианеца е нужно повече време за системата да бъде разработена.

„Не е възможно всичко да бъде направено за една нощ. Това е процес. Година след година. KERS представлява грешка” – каза ди Монтедземоло. „Каквото и да постигнем, няма нищо общо между KERS във Формула 1 и KERS при шосейните коли.”

„Но през 2012 година KERS може да представлява важна част от новия пакет. Но в момента за KERS се харчат най-много пари.”

„Не съм срещу принципите на KERS – много е важно инженерите да работят върху нещо, което е в услуга на опазването на околната среда. Но начинът в момента представлява грешка. Трябва да е един новаторски пакет, а ние имаме три или четири години, през които да работим върху целия пакет двигател/KERS.”

Италианецът не пропусна да разкритикува състезания като Гран при на Сингапур, като според него подобен род надпревари не са за този тип писти.

„Да имаме две или три състезания тип Монте Карло е много” – коментира той. „Следващия път може да се състезаваме в Колизеума, а защо не и във Ватикана. Това не са състезания.”