Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтедземоло предупреждава Ферари

Монтедземоло предупреждава Ферари

49
0

Президентът на Ферари, Лука ди Монтедземоло, определено не е доволен от представянето на своя отбор и е категоричен, че не иска повече подобни разочарования.

„Би било като евфемизъм да кажем, че хората тук са много ядосани, но също така са и решени да реагират адекватно“ – цитиран е Монтедземоло след двучасова кризисна среща в Маранело.

„Взех със себе си и качулка на монах, за да накарам всички да разберат, че трябва да подходим към този сезон със смирение. Не искам да ни виждам в някакво комедийно телевизионно шоу след всяко състезание“ – казва италианецът. „Шегата настрана – знам, че този колектив тук е известен със силната си гордост и именно това ще ни изведе от ситуацията. Тимът остава обединен и аз имам силна вяра в него.“

Ферари, които са спечелили осем от последните десет конструкторски титли, все още не са печелили точки през този сезон. От тима казаха, че са били проведени „интензивни и конструктивни“ дискусии.

„Наясно сме, че трябва да реагираме, за да се доближим до тези пред нас, дори и това да стане посредством интерпретация на правилата, която за някои да е неправилна“ – добавят от тима. „Затова в следващите няколко дни тимът ще работи енергично, за да гарантира максимално аеродинамично развитие за F60.“