Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтедземоло признава, че понякога Шуми му липсва

Монтедземоло признава, че понякога Шуми му липсва

43
0

Лука ди Монтедземоло разкри в четвъртък, че за малко е устоял на това, да покани Михаел Шумахер на футболен мач.

Седемкратният световен шампион е най-успешният пилот на Ферари, като е изкарал в Маранело от 1996 до 2006 година. През това време той печели със Скудерията пет от титлите си.

След като изкара три години в почивка обаче, германецът реши да се върне във Формула 1, но с тима на Мерцедес GP. Оттогава е видимо напрежението между него и бившия му екип.

Имахме хубави години заедно, като аз му върнах желанието да се състезава“ – коментира президентът на Ферари по повод на възможността пред Шуми да замени Фелипе Маса миналата година.

На моменти Шумахер ми липсва, той даде толкова много за Ферари, но също така и получи много“ – допълва италианецът пред „Гадзета дело Спорт“.

Ди Монтедземоло коментира и предстоящия благотворителен футболен мач, който ще се играе в Модена следващата седмица, като там ще участват настоящите пилоти Фернандо Алонсо, Фелипе Маса и Джанкарло Фисикела.

По този повод президентът на Скудерията добавя: „Преди няколко дни се изкушавах да му се обадя и да го помоля да играе за нас. Но тъй като отборът носи името Ферари, се отказах.“