Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтедземоло: Ще бъде дълго и тежко състезание

Монтедземоло: Ще бъде дълго и тежко състезание

35
0
Монтедземоло,Ферари

Без пилот на Ферари в челната тройка след квалификацията. Едва ли това е картина, приятна за президента на Скудерията, Лука ди Монтедземоло. Със сигурност и феновете не са очаровани от подобно развитие. През миналата година Фернандо Алонсо спечели и донесе незабравими спомени за хилядите тифози изпълнили трибуните, а и старт финалната права след края на надпреварата. Днес обаче всичко бе различно. Отново имаше еуфория по трибуните, но в края явно разочарованието преобладаваше. Алонсо се нареди на четвърта позиция с изоставане от 0,566 сек от победителя. Маса пък остана едва шести.

„Преди три години бяхме в подобна ситуация“, обясни Монтедземоло. „Но това е Формула 1. Като цяло съм доволен, защото в момента не разполагаме с най-добрата кола, но все пак се намираме в не лоша позиция за постигането поне на частичен успех тук. Едната ни кола е на втора, а другата на трета редица. Ще бъде дълго и тежко състезание. Ще видим, Монца си е Монца.

Изключително съм радостен, че продължихме договора на Фернандо до 2016 г. Той е не само фантастичен пилот, но и много важна част от отбора. Работи усилено и наблюдава нещата отблизо и в детайли. Смятам, че заедно ще постигнем доста успехи.“