Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтейро става собственик и шеф на тим от GP2

Монтейро става собственик и шеф на тим от GP2

43
0

Бившият пилот от Формула 1, Тиаго Монтейро, се занимаваше с проект, който най-накрая бе финализиран. В резултат на това отсега нататък той става собственик на първия португалски отбор в GP2. За Тиаго, който се е състезавал в много различни серии, определено преминаването от другата страна на гаража – като шеф на тим – ще бъде ново предизвикателство.

„Това е стъпка, която винаги съм искал да предприема в професионалната си кариера, но никога не съм предполагал, че ще стане толкова рано. Имахме възможността, работихме върху финансовия аспект на проекта, след това започнахме преговори. Ръководството на отбор е нещо интересно, тъй като трябва да имаш познания не само за случващото се на пистата, но също така и в областта на бизнеса. Сериите GP2 са една отлична платформа, тъй като са близо до Формула 1. Популярността на този спорт расте. След като внимателно обмисляхме възможностите на проекта, ние мислим, че той отлично отговаря на амбициите ни да популяризираме португалския моторен спорт отвъд границите му” – казва Тиаго.

В този проект заедно с португалеца работи и друг бизнесмен, който има огромен опит в индустрията на моторните спортове – Хосе Мануел Гуедес, който в продължение на десет години е отговарял за кариерата на Монтейро.

Отборът, който преди се наричаше BCN, сега е преименуван на Оушън Рейсинг Технолъджи (Ocean Racing Technology), като Монтейро и Гуедес вече започват да работят върху вътрешната структура на тима. Целта е да се намерят професионалисти, които вече са имали успехи в областта на моторните спортове.

Двамата партньори все още не са разкрили какви ще бъдат цветовете на новия тим. Отборът обаче би трябвало да бъде напълно готов за следващото състезание от азиатските серии GP2, който ще се проведе на 5 и 6 декември в Дубай.