Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтеземоло: Ф1 трябва да се подобри

Монтеземоло: Ф1 трябва да се подобри

31
0

Според президента на Ферари – Лука ди Монтеземоло, Ф1 все още има с какво да се подобри, що се отнася до шоуто. Той също така обяви, че има възможност тимът му да напусне шампионата, ако това не се случи до 2012-та година.

„Искам Ф1 да се подобри до 2012-та година, когато ще дойде време да подпишем новия Конкорд, защото ако това не се случи, ще трябва да търсим мотивация другаде. Бях на Льо Ман и останах впечатлен. Не можем да си позволим големи разлики между пилотите, пресата и публиката. В миналото питовете бяха пълни с добре изглеждащи момичета, а сега изглеждат като концентрационен лагер. Затова трябва да поемем в друга посока!

Нуждаем се от доста отговори. Трябват ни добри хора във ФИА. Жан Тод е добър човек и познава Ф1 и аз съм сигурен, че неговият приоритет е да създаде различен диалог и атмосфера. Бърни Еклестън се е насочил към края на кариерата си, но аз съм сигурен, че ще гледа напред. А ФОТА бе особено полезна. Трябва обаче да има солиден триъгълник между тези три страни.

Първо трябва да решим къде искаме да позиционираме нашия продукт. Аз мисля, че той трябва да е съвкупност от екстремни технологии, представяне и проучвания. Второ – трябва да намалим разходите без да губим основните елементи. Карбоновите спирачки например са невъзможни за използване в обикновените автомобили, а за сметка на това можем да приемем нормалните скоростни кутии без това да се отрази на характеристиките.

Да не се позволи на Фелипе Маса да тества автомобил за мен бе изцяло против природата на спорта. За момента аз разбирам това, но за вбъдеще няма да е така. И трето – да заменим отборите на производителите с такива, които дори не знам дали ще са готови , а и дори и да са – не е ясно в какво състояние, според мен не е добър вариант“, смята италианският маркиз.