Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтеземоло отново повдигна въпроса за алтернативен шампионат

Монтеземоло отново повдигна въпроса за алтернативен шампионат

31
0
Лука ди Монтеземоло

Президентът на Ферари – Лука ди Монтеземоло, отново предупреди, че производителите във Ф1 имат готовността да организират алтернативни серии, ако не започнат да взимат по-голям дял от приходите в спорта при следващото споразумение Конкорд.

За първи път тази тема бе повдигната миналата година, когато ФИА, тогава под ръководството на Макс Мозли, започна с въвеждането на по-сериозни ограничения на бюджетите във Ф1.

„Намираме се на кръстопът. Имаме Формула 1 в сърцата и съзнанието си, но не искаме да бъдем в затвора на Ф1.

Има три варианта: статуквото, нови собственици на спорта с Бърни Екълстоун начело или модел като NBA (Националната Баскетболна Асоциация), която се притежава от самите отбори.

В крайна сметка ние винаги можем да намерим друг промоутър. Все пак този бизнес не е чак толкова сложен“, заяви Монтеземоло пред Daily Telegraph.

Италианецът също така изрази и негодуванието си относно новите правила за двигателите, които ще влязат в сила от 2013-та година, тъй като Ферари никога не са правили двигател с по-малко от 6 цилиндъра дори и за серийните си автомобили и според него това би развалило имиджа на марката, а и на самия спорт, който в момента е считан за най-високотехнологичния в света.