Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтоя официално в Макларън от 2005 г.

Монтоя официално в Макларън от 2005 г.

52
0

След многобройни отричания и съобщения за разговори между Макларън и Монтоя се стигна накрая до официално потвърждение от страна на тима за договор между двете страни. Днес по обяд от Уокинг бе обявено, че Хуан Пабло Монтоя ще се присъедини към “сребърните стрели” след края на сезон 2004. Така 28-годишният пилот ще замени Дейвид Култард, който през следващата година все още ще има възможността да седи до вицесветовния шампион Кими Райконен.
“Ние искаме да печелим титли и състезания и за да постигнем тази цел трябва внимателно да планираме нашето бъдеще”, обясни Рон Денис привличането на колумбиеца. “Шанса да привлечем талант като Монтоя не трябваше да бъде изпускан. Той е постигнал много в своята кариера и ние сме сигурни, че той ще постигне още повече с екипа на Макларън. Много се радваме на неговото привличане и ще се радваме да видим, какво ще постигне с нашите болиди. Все пак, докато това стане факт, ще се концентрираме върху следващия сезон.”
Монтоя, който дълго отричаше всякакви планове за местене в нов отбор също коментира радостно смяната: “Въодушевен съм от възможността да се присъединя към тима на Макларън. Тимът винаги е сред конкурентите за титлите и предлага превъзходни възможности. Това ще бъде голямо предизвикателство за мен. Въпреки договора в краткосрочен план ще насоча цялото си внимание към надпреварите през следващия сезон.”