Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтоя с предварителен полпозишън на Монца

Монтоя с предварителен полпозишън на Монца

25
0

Хуан Пабло Монтоя спечели предварителния полпозишън днес на пистата Монца преди Гран при на Италия. Колумбиецът изпревари пилотите на Ферари Рубенс Барикело и Михаел Шумахер. Третият претендент за титлата този сезон Кими Райконен е шести.
Отново пилотите на Рено бяха най-бързи в сутрешните тестове. Първото време даде Ярно Трули. Той и Алонсо обаче се въртяха по време на сесията. Първо испанецът едва не се удари в бариерите, след като излетя на излизане от Аскари, а след това Трули изхвърча в чакъла на Роджиа. В тестовете кара и унгарецът Золт Баумгартнер, който замества този уикенд Ралф Фърман. Ирландецът мина медицински преглед вчера и доктор Сид Уоткинс му препоръча почивка заради последствията от жестоката му катастрофа на Хунгароринг преди три седмици.
Ферари доминира през първата свободна тренировка за уикенда, като Рубенс Барикело изпревари Михаел Шумахер. Световният шампион изпусна колата по време на сесията и мина през чакъла, но не се удари. Бразилецът постигна най-доброто време 1:21.001 мин в самия край на тренировката. Кими Райконен остана на 0,317 сек зад него (на трета позиция), а Монтоя бе четвърти (на 0,555 сек).
Квалификацията мина при хубаво време. Монтоя, както и останалите пилоти на Мишлен, използваха нови гуми на френската компания, които са одобрени от ФИА.
– Не бях много доволен от баланса на колата си тази сутрин, тъй като с нови гуми не вървеше добре – коментира Монтоя. – Благодарение на екипа обаче в момента балансът е много добър и мисля, че ще бъдем силни през уикенда.
Ралф Шумахер можеше спокойно да се бори със съотборника си за първата позиция, но сбърка на първия шикан и пресече напряко. По принцип германецът даде време, което обаче му бе отнето по решение на стюардите.
Барикело от своя страна заяви, че вятърът повлиял на баланса на Ферари-то му по време на бързата му обиколка.