Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтоя: Хамилтън е виновен за катастрофата в Испания

Монтоя: Хамилтън е виновен за катастрофата в Испания

32
0

Бившият пилот от Ф1 Хуан-Пабло Монтоя смята, че Люс Хамилтън е виновен за инцидента с Нико Розберг в първата обиколка на Гран при на Испания. Двамата се сблъскаха в битка за лидерската позиция в 4-и завой, като британецът опита атака от вътрешната страна, но Нико му “затвори” вратата. Стюардите разследваха катастрофата и стигнаха до извода, че става въпрос за състезателен инцидент и не наказаха никой от двамата.

“Хамилтън подходи доста оптимистично, заяви Монтоя пред motorsport.com. – Може би очакваше, че ще има място? След като опита маневра като тази, нямаше начин Розберг да му даде дори инч пространство. Може би като съотборници те би трябвало да са малко по-коректни в битките си, но от чиста състезателна гледна точка това едва ли е така.”

Монтоя, който сега кара в Индикар, коментира и представянето на американския тим Хаас във Ф1. Колумбиецът заяви, че е бил изненадан от представянето на екипа на Джийн Хаас в първите 2 състезания, но след това е е бил учуден къде е изчезнала скороста в следващите напревари.