Начало Други Монтоя се възстановява след плашещия си инцидент на Дайтона 500

Монтоя се възстановява след плашещия си инцидент на Дайтона 500

35
0
Хуан Пабло Монтоя

Хуан Пабло Монтоя се възстановява след плашещия си инцидент в Дайтона 500. При кола за сигурност на овала колумбиецът се завъртя, след като задницата на колата му избяга заради повреда в окачването и се заби в камион на трасето, предизвиквайки експлозия заради изтекло гориво.

Пилотът успя бързо да се измъкне и остана невредим. На маршалите обаче им трябваше повече време да измъкнат шофьора на камиона.

В такъв момент не си мислиш: „О, Боже мой, ще загина“. През главата ти минава, че вероятно ще е боли. Но не беше толкова зле – сподели пилотът.

Въпреки че всичко се размина без сериозни контузии, организаторите на няколко писти обмислят въвеждането на пожароустойчиви овъроли и каски за шофьорите на камионите.

Определено се радвам, че се взимат мерки – заяви Джеф Гордън. – Направо не повярвах на очите си, виждайки онзи мъж да се измъква от кабината без шлем и овърол. Не знам какви са екипите им, но е хубаво нещата да се подсигурят допълнително.

Няколко дни след необичайния инцидент Монтоя вече бе в обичайното си добро настроение. Левият му крак бе контузен при удара – има охлузвания и е подут, но според лекарите всичко ще е наред за следващия старт във Финикс.

Не мисля, че някой е удрял нещо по-твърдо от мен – засмя се той. – Винаги съм си мислел, че в случай на катастрофа или ще съм добре, или не. Пламъците влязоха за секунда в колата, но не беше фатално. Дори не ми стана горещо. Видях всичко да гори и реших, че по-добре да се измъкна отвътре колкото се може по-бързо – разказа още колумбиецът.