Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтоя: Ще е супер синът ми да се състезава с Мик Шумахер

Монтоя: Ще е супер синът ми да се състезава с Мик Шумахер

1383
0
Хуан Пабло Монтоя
Хуан Пабло Монтоя; снимка: Race-Press

Бившият пилот във Формула 1 Хуан Пабло Монтоя заяви, че ще е страхотно, ако синът му Себастиан успее да стигне до участие в Гран при и се състезава с Мик Шумахер, чийто баща е седемкратният световен шампион Михаел Шумахер. Така те биха продължали двубоя, който татковците им водеха в началото на века. Колумбиецът вярва, че Монтоя младши има всички качества, за да достигне върха в автомобилния спорт, но може би още не е напълно наясно колко много усилия трябва да положи, за да успее.

„Себастиан скоро ще навърши 15 години и ще започне да участва в състезания за едноместни болиди. Ще кара във Формула 4 в Италия, когато стартовете се подновят”, сподели Монтоя

„Той наистина направи добри сезони в картинга и мисля – не защото ми е син, че има огромен. Но сега всичко ще зависи от неговата собствена решимост да успее да си пробие път.”

Хуан Пабло бе смятан за един от най-големите таланти в спорта след като спечели титли във Формула 3000 и CART. Два пъти триумфира в Индианаполис 500 (през 2000 и 2015 г.). 45-годишният пилот продължава да се състезава, като преди прекъсването на спорта заради коронавируса завърши четвърти в 24 часа на Дайтона, заедно със съотборниците си Саймън Пейно и Дейн Камерън в отбор на Пенске Акура. Двамата с Камерън са шампиони от миналия сезон в сериите IMSA, които са близки до по-популярния в Европа световен шампионат за издръжливост (WEC).

Монтоя живее от много години във Флорида, а през последните два сезона се появи отново в падока на Формула 1 като съветник в екипа на Ланс Строл

Така наблюдава отблизо и състезанията от Формула 2 и следи изявите на Мик Шумахер.

„Мик е добър, но ако Себастиан се изкачи наистина бързо по стълбицата (което обаче ми се струва трудно) наистина може да се възобнови дуела, който започнахме с неговия баща. Това ще е яко. Разбира се, че ще се опитам да го подкрепя с каквото мога, той е по-малък, но не чак толкова.”