Начало Moto News Морбидели най-бърз в третата тренировка във Валенсия

Морбидели най-бърз в третата тренировка във Валенсия

124
0
Морбидели Ямаха
Франко Морбидели, снимка Ямаха SRT
Пилотът на Ямаха SRT Франко Морбидели даде най-добро време в третата свободна тренировка за Гран при на Валенсия в MotoGP. Втори завърши Пол Еспаргаро с КТМ, а трети остана Йохан Зарко от тима на Авинтия Дукати. 

В началото на третата свободна тренировка на пистата Рикардо Тормо заваля дъжд и пилотите направиха първите с бързи обиколки с гуми за мокро.

Малко преди старта на сесията стана ясно, че Икер Лекуона пропуска втора поредна надпревара заради положителен тест за COVID-19. Пилотът на КТМ Тech 3 очаква да се завърне за финала на сезона в Портимао.

С напредване на сесията пистата изсъхна и всички състезатели излязоха със сликове в опит да запишат бързи обиколки, като първи бе Фабио Куартараро.

Разликите между пилотите бяха много малки и всяка една грешка се наказваше с потъване назад в колоната. В крайна сметка Морбидели направи феномелен тур в последните секудни на третата тренировка и се изкачи на първо място в общото класиране. След него са най-бързият от вчера Джак Милър, както и Пол Еспаргаро. На втора редица завършиха Йохан Зарко, Маверик Винялес (Ямаха) и Такааки Накагами (LCR Хонда). Място в Q2 намериха още Жоан Мир със Сузуки, съотборника на Милър Пеко Баная, Мигел Оливейра (КТМ Tech 3) и Алейш Еспаргаро (Априлия).