Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Морели: Хирурзите се борят за функционалността на ръката на Роберт

Морели: Хирурзите се борят за функционалността на ръката на Роберт

37
0

Пълната функционалност на дясната ръка на Роберт Кубица е в опасност, след като полският пилот претърпя високоскоростна катастрофа по време на участието си в рали Ронде ди Андора в Италия. Състезателят на Рено във Формула 1 е в операция – медицинските прегледи показаха множество фрактури в десните ръка и крак.

За съжаление ударът в мантинелата е причинил сериозни контузии. Особено усложнена е ситуацията с дясната ръка. Хирурзите се опитват да възстановят функционалността й. По-късно ще разберем дали операцията е била успешна. Клиничната картина не е приятна. Но Роберт е много силен и ще се справи. Най-важното сега е да се възстанови – заяви мениджърът на пилота Даниеле Морели пред репортери в болницата, където е Роберт.

Навигаторът на Кубица Якуб Гербер е невредим след инцидента и бе цитиран в италиански медии да казва, че Роберт на няколко пъти е губил съзнание след удара, като не е бил напълно наясно какво се е случило. Агенция АНСА съобщи, че Шкода-та, с която полякът участва в състезанието, е прибрана в полицията за проверки, както и че вероятната причина за катастрофата са мокра настилка и стърчащи над пътя клони на дървета.

При това положение не просто участието на Кубица в началните стартове на Формула 1 за 2011 г. е под въпрос – цялата му кариера може да е в опасност. Интервенциите на 26-годишния състезател са наблюдавани лично от лекаря на Рено доктор Рикардо Чекарели.

В Рено разполагат с доста резервни състезатели, като по време на представянето на новото R31 шефът на екипа Ерик Булие отбеляза, че в случай на необходимост Бруно Сена ще има предимство. Различни източници вече свързаха имената на Ник Хайдфелд и Нико Хюлкенберг с мястото на Кубица.