Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Морган Стенли, Банко Сантандер, DBS Груп и CIMB ще работят с UBS...

Морган Стенли, Банко Сантандер, DBS Груп и CIMB ще работят с UBS и Голдман Закс по IPO-то на F1

32
0
Формула 1

Още четири банки се присъединиха към работата по планиране пускането на Формула 1 на борсата. UBS и Голдман Закс бяха наети по-рано този месец, за да ръководят двумилиардното IPO (initial public offering), което трябва да стане реалност в началото на юни (по непотвърдени данни). Сега към тях се присъединяват Морган Стенли, испанската Банко Сантандер, сингапурската DBS Груп и малайзийската CIMB.

Разширяването на заетите с операцията финансови институции цели намаляване на риска и е обичаен похват, използван в инвестиционното банкиране.

Агенция Ройтерс пък съобщи, че Формула Уан Мениджмънт са имали специална презентация наскоро в хотел Савой в Лондон. На срещата е била предоставена информация на анализатори от изброените по-горе банки, откъдето обаче няма какъвто и да е коментар до момента.

Повечето институции са свързани доста тясно с Формула 1. UBS е глобален спонсор на шампионата. Сантандер работят с Ферари и Макларън и т.н. Затова и изборът им не е изненадващ.

Пускането на акции на борса в Азия се смята за по-удачен вариант за Гран при, тъй като се разчита на растящия там интерес към F1. Английският футболен отбор Манчестър Юнайтед също имаше подобни планове, но те не се осъществиха миналия септември заради нестабилността на пазара.