Начало Moto News МотоGP: Казах на Роси, че ще му платя авторските права, коментира Маркес

МотоGP: Казах на Роси, че ще му платя авторските права, коментира Маркес

66
0
Валентино Роси,Марк Маркес

Маневрата, с която Марк Маркес изпревари Валентино Роси по време на надпреварата от МотоGP на пистата Лагуна Сека в САЩ предизвика доста реакции – някои наистина забавни – след финала. 20-годишният испанец направи същото задминаване на завоя Corkscrew (от англ. – тирбушон) като самия Роси спрямо Кейси Стоунър през 2008 г. Пилотът на Хонда излезе от външната страна на спускането през легендарната S-образна крива, стъпи на бордюра и след това се върна на пистата пред италианеца.

През 2008-ма Роси бе с Ямаха, а Стоунър – с Дукати, на чийто екип тогава мениджър бе Ливио Супо, сега шеф на отбора на Маркес Хонда.

Искам да поговоря малко за това изпреварване, особено с Ливио Супо – заяви усмихнатият Роси след надпреварата. – Ти и Стоунър две-три години ми скъсахте нервите заради онова задминаване, тъй като пресякох завоя. Какво да кажем днес, трябва да го (Маркес – б.р.) дисквалифицират, нали?

Супо не избяга от предизвикателството и директно от публиката отговори на италианеца:

– Благодаря за въпроса и благодаря на Марк, защото след няколко години си ти го върнахме!

След това изпреварване Маркес настигна лидера в надпреварата Щефан Брадл, изпревари и него и спечели състезанието. Роси го поздрави още преди да се качат на подиума.

Вече му казах, че ще му платя авторските права! – бе коментарът на Марк за изпреварването. – Когато гледах видеото от 2008-ма, си мислех, че това е невъзможно. Но на пистата отпуснах спирачките малко, тъй като нямаше място и го задминах на същото място. Неговото изпреварване от 2008 г. бе по-добро, но и на мен ми достави удоволствие!