Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мос: Харесвам Еклестън, но се радвам, че досега не съм преговарял с...

Мос: Харесвам Еклестън, но се радвам, че досега не съм преговарял с него

47
0

Сър Стърлинг Мос също е изключително доволен, че догодина отново ще има британска Гран при, след като шефовете на Силвърстоун и Бърни Еклестън най-накрая успяха да се договорят и да подпишат контракт, при това за цели 17 години.

Бившият пилот, който е сочен за най-великия автомобилен състезател, който никога не е печелил титлата във Ф1, също както и още редица негови сънародници и настоящи пилоти смята, че спортът се нуждае от състезание в Англия.

„Ние се нуждаем от британска Гран при, защото почти всички коли или се сглобяват тук или се произвеждат тук.

Ф1 се нуждае от британска Гран при, но с Бърни Еклестън далеч не се комуникира лесно. Харесвам Бърни, харесвам хумора му, но се радвам, че мога да кажа, че никога не ми се е налагало да водя преговори с него“, заяви легендарният англичанин пред телевизия Евроспорт, добавяйки, че според него няма по-подходящо място за провеждане на състезанието в Англия от Силвърстоун.

„Това е единственото подходящо място в Англия, единственото място, което е способно да приеме състезанието. Аз не бях притеснен заради проблемите. Всички други бяха, но не и аз.

Това е нещо хубаво – те влагат много пари, които определено ще подобрят съораженията. Сделката е за 17 години, което пък ще им помогне да си върнат парите и да постигнат добра печалба“, добави той.