Начало Moto News Moto GP: Маркес с 6-а победа, след лют дуел с Лоренсо

Moto GP: Маркес с 6-а победа, след лют дуел с Лоренсо

55
0

Световният шампион Марк Маркес спечели поредната си 6-а победа за този сезон. Пилотът на Repsol Honda направи поредното си перфектно състезание, но постигна успеха доста трудно,  след люта битка с Хорхе Лоренсо (Movistar Yamaha MotoGP), който финишира само на 0,121 сек. след Маркес, а трети стана съотборника му Валентино Роси.

Маркес за шести път стартира от първа позиция, но при старта Лоренсо се изстреля напред. Той обаче бе задминат от Андреа Яноне (Pramac Racing), който също бе на първа редица. Лоренсо предприе нова атака, като изпревари Маркес и Яноне, и поведе. В същото време Маркес започна кратък двубой с Андреа Довициозо, естествено спечелен от шампиона. Нещо повече, Валентино Роси, който бе поизостанал набързо се справи с Дови и бавния му мотоциклет, който уж бил с нов двигател. Маркес атакува Яноне и го изпревари, после същото направи и Роси. Съотборникът на Довициозо – Кал Кръчлоу направи поредното си падане, а падналия му байк препъна и Щефан Брадъл.

Маркес се залепи зад Лоренсо и двамата се откъснаха напред, за да започнат велик двубоя. Той стана много яростен 7 обиколки преди края, когато Марк изпревари Лоренсо за да му покаже, че може да го атакува успешно когато си поиска. Пилотът на Yamaha си върна позицията и двамата започнаха да се изпреварват, сякаш за да докажат, че и двамата са много бързи.  Неслучайно ту единия, ту другия правеше най-бърза обиколка и ставаше лидер. Очевидно обаче Маркес имаше повече потенциал в мотора си, защото преди да започне последния тур, на правата успя да изпревари Лоренсо и не допусна да бъде настигнат от преследвача си. Така Маркес взе 6-ата си поредна победа за този сезон и 12-а в кариерата си, следван от Лоренсо, а трети на 2,688 сек. остана Роси, за който това бе състезание №300 в кариерата му и 151-и подиум. За Лоренсо това пък е втори подиум, но най-добро класиране  за сезона, след като бе 3-и в Аржентина.  

Четвърти финишира вторият пилот на Repsol Honda Дани Педрлоса, който направи също много добро състезание и успя да се придвижи напред, като изпревари Пол Еспаргаро (Monster Yamaha Tech 3) и преди това Довициозо. Всъщност младият новак Еспаргаро също набързо се справи с Довициозо.

Топ 10 допълниха Яноне – 7-и, следван от Алваро Баутиста (GO&FUN Honda Gresini) и братът на Пол – Алекс Еспаргаро (NGM Forward Racing).