Начало Автомобили Мото Пфое БГ обявиха цените на новия Jaguar XF Diesel S

Мото Пфое БГ обявиха цените на новия Jaguar XF Diesel S

77
0

Най-новият дизелов двигател на последния модел на британската марка Jaguar – XF, вече има своето парично изражение. Jaguar XF Diesel S ще се предлага у нас на стартова цена от 126 800 лв. за ниво на оборудване „Luxury”.

Diesel S е най-ефективният и мощен дизелов двигател на Jaguar, създаван някога. Със своята мощност от 275 к.с., внушителен въртящ момент от 600 Nm, ускорение 0-100 км/ч само за 6.2 сек. и електронно ограничена максимална скорост от 250 км/ч, Jaguar XF Diesel S безспорно е най-впечатляващото предложение за всички почитатели на луксозните спортни автомобили. Освен удивителна динамика, новият агрегат осигурява значително намалени CO2 емисии и едновременно с това повишава икономичността. В сравнение с 2.7 литровия двигател, вредните емисии при Diesel S са намалени с 10% и стигат до 179 г/км, а разходът на гориво е подобрен с цели 12 % – до 6.8л/100км.

За 10 200 лв. по-малко, или на обща цена от 116 600 лв., се предлага и Jaguar XF 3.0 Diesel. Той е наследник на актуалния 2.7 литров дизелов двигател и осигурява мощност от 240 к.с. с въртящ момент от 500 Nm.

От Jaguar се надяват, че този път ще успеят да накарат заклетите си фенове да избегнат предрасъдъците си относно внедряването на дизелов агрегат в модел на марката. Първият дизелов Jaguar- X-type 2.0D не беше приет особено добре от клиентите на компанията, но всъщност моделът като цяло не пожъна очаквания успех. Сега с XF 3.0 Diesel и XF Diesel S нещата седят по по-различен начин и отзивите за тях са в доста по-положителна насока.

Новите двигатели се очаква да дойдат на българския пазар през март месец тази година.