Начало Автомобили Moto-Pfohe представи Volvo XC60 Polestar Engineered

Moto-Pfohe представи Volvo XC60 Polestar Engineered

421
0

На ексклузивно събитие в столицата за първи път в България бе представен XC60 Polestar Engineered – уникалната спортна версия на електрифицирания SUV на Volvo XC60 T8 Plug-in Hybrid. Polestar Engineered представлява цялостен пакет за оптимизация, разработен от Volvo и пърформанс бранда за електромобили на компанията – Polestar. Мощната хибридна двигателна технология и специалните Polestar настройки превръщат XC60 Polestar Engineered в динамичното шведско SUV, което комбинира ефективност и наелектризиращо изживяване зад волана.

Polestar оптимизацията добавя ново излъчване и усещане на един от най-продаваните модели на Volvo. Двигателят Т8 Recharge с механичен и турбо компресор получава доработки. Достига изключителните комбинирана мощност от 405 к.с. и 670 Нм въртящ момент. Бензиновият агрегат генерира 318 к.с., а електромоторът задвижва задния мост с допълнителни 87 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч. отнема само 5,3 секунди. С нулеви емисии в електрически режим и 11.6 kWh литиево-йонна батерия, автомобилът осигурява изцяло електрически пробег до 47 км. Отличният разход на гориво от 3.3 л./100 км. и CO2 емисии от само 73 г./км., правят XC60 Polestar Engineered един от най-екологичните спортни SUV-та на пазара.

В допълнение, Polestar правят подобрения в предавателната кутия, окачването и спирачната система на автомобила за едно не само безопасно, но и истински вълнуващо шофиране

Специалната опорна греда, както и уникалните регулируеми амортисьори с двоен клапан са заимствани от изключителния Polestar 1. Спирачната система е оптимизирана с впечатляващи 20-инчови спирачни дискове с 6-бутални спирачни апарати. Те гарантират максимален контрол и спирачна ефективност с минимално забавяне дори при дръзко и бързо шофиране.

XC60 е първото по рода си Volvo SUV с Polestar подобрения, които правят модела освен луксозен и безопасен, но и напълно готов да даде нужното на любителите на динамичното шофиране. Това е едно от най-невероятните изпълнения, при което отзивчивата хибридна мощност отговаря на усъвършенстваната технология на спортното регулируемо окачване Öhlins.

Уникалният скандинавски дизайн на XC60 е “подправен“ с едно новo, дръзко излъчване

Отвън шведския SUV блести с изключителни 21 инчови джанти, екслузивна предна решетка с Polestar лого и редица хромирани елементи, придаващи силно наелектризиращ характер на автомобила. Отвътре ювелирните елементи, първокласното качество на материалите и пословичните Volvo седалки са изнесени на едно ново, още по-впечатляващо сетивата ниво.

Моделът е оборудван и с редица интуитивни технологии, като виртуално инструментално табло с 12,3″ TFT дисплей, Смартфон интеграция, Индуктивно зареждане на телефона, Volvo on call и редица други системи за свързаност в помощ на водача. А що се касае за безопасност, пълният набор от познатите системи за активна и пасивна защита на Volvo са на разположение и в XC60 Polestar Engineered. Разполага със City safety с автоматично спиране и защита на пешеходци, велосипедисти и големи животни. Има системата, предотвратяваща напускане на пътното платно. Изброените дотук плюс тези за защита при страничен и „камшичен“ удар са само част от стандартните технологии, които се грижат за сигурността.

„XC60 Polestar Engineered е един от най-вълнуващите Volvo модели. Той, освен характерните за Volvo грижа за хората и околната среда, добавя едно ново, пленително усещане зад волана.”

„Моделът е още по-луксозен, по-мощен и по-технологичен от стандартното XC60. Вярвам, че с него ще можем да отговорим на очакванията на нова група клиенти, които търсят спортно излъчване и динамичното шофиране, но без компромис по отношение на безопасността или опазването на планетата”, сподели Христина Баева, Volvo бранд мениджър в Moto-Pfohe.

В рамките на специално организираното събитие всички гости се потопиха в несравнима шведска атмосфера и се насладиха на изключителния автомобил със спортно присъствие. Организаторите на събитието бяха предали напълно автентично шведската Фика със специалитети и напитки от скандинавската култура. Всички мерки за безопасност бяха напълно спазени спрямо указанията на Министерството на здравеопазването.