Начало Moto News Moto2/ Moto3: Симон и Антонели най-бързи в дъжда на Херес

Moto2/ Moto3: Симон и Антонели най-бързи в дъжда на Херес

51
0

На пистата Херес започнаха последните предсезонни тестове за пилотите в класовете Moto2 и Moto3. Дъжда обърка малко сметките на всички отбори и пилоти, но пък даде възможност за изпитания в по-екстремни условия. В средния клас най-бърз бе Хулиан Симон, а в най-малкия  – Николо Антонели.

Всички в Moto2 проклинаха лошия си късмет, тъй като слънцето, което вчера ги посрещна на Херес, днес бе заменено от силен вятър и дъжд, когато трябваше да излязат на пистата. В началото на деня температурата бе 18 градуса. В това лошо време, най-бърз на пистата в средния клас бе пилотът на QMMF Racing Team Хулиан Симон, който сякаш се чувстваше добре в тези условия и постигна 1:55.568 с мотоциклета си Speed Up.  На второ място днес завърши пилотът на Tech 3 Марсел Шрьотер, като изостана на 0.373, но бе пред втория в шампионата за 2014 г. Мика Калио с Kalex. Финландецът този сезон премина в Italtrans Racing, но изостана на повече от половин секунда от лидера. След него, само на 0,041 сек. остана Хафиз Сихрин с от екипа на Petronas Racing Malaysia. Той бе на 6 деести разлика от следващия пилот ранди Круменахер. Шести завърши световмният шампион в Moto2 Тито Рабат, като направи най-много обиколки от всички – 53 за своя тим Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Racing. Специалистът на мокри писти – австралиецът Антъни Уест изостана на 0.321 сек. след испанеца на 7-о място. Йохан Зарко, който бе един от най-бързите пилоти в предишните тестове – Йохан Зарко, даде 8-о време във втората сесия за деня за своя тим Ajo Motorsport, а Флориан Алт и Лоренцо Балдасари оформиха топ 10.

В клас Moto3 Николо Антонели от Ongetta-Rivacold не се уплаши от дъжда и вятъра, като завърши първи. В началото на деня бе доста студено и това накара доста пилоти да изчакат да стане по-топло, дза да излязат на пистата. В първата сесия за деня повечето състезатели постигнаха най-добрите си времена. Антонели направи последната си обиколка за 1:49.055 от общо 14 по трасето с дължина 4.4 км. Това бе с 3.5 сек. по-бавно от Фабио Картараро по време на предишната сесия през февруари. Антонели завърши на 0.381 сек. пред  Исак Винялес от Husqvarna Factory Laglisse. След тях се наредиха двете машиин на Red Bull KTM Ajo на Брад Биндер и Мигел Оливейра. Южноафриканецът Биндер бе с 25 стотни от испансикя си съотборник. Британецът Дани Кент имаше същото време като Оливейра, но стана 5-и, пред съотборника си от Leopard Racing Хироки Оно, който прави пълния си дебют в шампионата на Moto3 този сезон. Пилотът на Sky Racing Team VR46 Романо Фенати, който стана 5-и в шампионата миналата година, сега бе 7-и, с около секунда по-бавен от лидера за деня. Шотландецът Джон Макфий от Saxoprint-RTG Honda завърши 8-и пред заводския пилот на Red Bull KTM Ajo, чеха Карел Ханика. Десети стана сензацията от предишните тестове, новакът в класа Фабио Картараро от екипа на Estrella Galicia 0,0 Honda, който сега бе на 1.112 сек.