Начало Moto News MotoE: Ферари триумфира във втория старт на пистата Льо Ман

MotoE: Ферари триумфира във втория старт на пистата Льо Ман

207
0
Матео Ферари
Матео Ферари, снимка Грезини

Матео Ферари триумфира във втория старт на пистата Льо Ман. Пилотът на Грезини Рейсинг записа първи успех от началото на сезон 2023 в световния шампионат на MotoE. Втори и трети завършиха Жорди Торес (Aspar Team) и Ектор Гарзо (Dynavolt Intact GP MotoE).

Днес се провежда първия кръг от сезон 2023 в световния електрически шампионат MotoE. Според новия правилник двата старта се провеждат в събота. Освен това днес е вторият старт, в който се използват новите мотори на Дукати

Времето преди началото на втория старт на пистата Льо Ман беше сухо и облачно. Температурата на въздуха бе 22 градуса, а тази на асфалта- 39.

Гарзо имаше най-добра реакция и повече след старта на вторият старт в Льо Ман. Испанецът бе следван от Ферари, Торес, Спинели, Круменахер и Касадей.

Ферари изпревари Гарзо в началото на втората обиколка. Зад водещата двойка се движеше Торес, следван от Спинели, Касадей и Круменахер.

Ферари продължаваше да води в Льо Ман, следван от Торес, Гарзо, Спинели, Касадей, Манфреди и Круменахер. Същевременно Тито Рабат (Прамак Рейсинг) спря на пистата заради технически проблем.

4 тура преди финала Ферари премина през дългата обиколка и изтърпя наказанието си заради каране с превишена скорост при развети жълти флагове в първото състезание. Италианецът загуби две позиции от Торес и Гарзо.

Ферари записа най-бързата обиколка и изпревари Гарзо в предпоследния тур на пистата в Льо Ман. Пилотът на Грезини се справи и с победителя от първия старт Жорди Торес в последната обиколка.

В крайна сметка Ферари триумфира в старт №2 от началото на тазгодишния сезон в MotoE. До него на подиума се качиха Торес и Гарзо. Благодарение на този успех Ферари донесе подиум №200 за Грезини Рейсинг в световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ.

Четвъри и пети завършиха пилотите на HP Pons Los 40 Матиа Касадей и Николас Спинели. Шести остана Андреа Мантовани (RNF MotoE Team), следван от Ранди Круменахер (Dynavolt Intact GP MotoE), Кевин Занони (Sic58 Squadra Corse) и състезателите на Tech3 E-Racing Алесандро Законе и Хикари Окубо.

Във временното класиране Торес води пред Гарзо, Ферари, Круменахер и Занони.